CURE IDU U ISTI RAZRED

Učenice se ‘pokefale’ na terasi kafića, razbijena čaša jednoj razderala nogu

Objavljeno, 18. svibnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Dvije su se pijane srednjoškolke, Matea i Iva iz Slatine, ‘pokefale’ oko 1.30 ujutro na terasi kafića pa je staklo razbijene čaše razderalo Ivinu lijevu nogu. Općinski sud u Virovitici zbog toga je donio presudu kojom je Matei naloženo da Ivi isplati 8400 kuna odštete za tu ozljedu.

“Temeljem provedenih dokaza utvrđeno je da je u novogodišnjoj noći oko 1,20 sati Iva bila na terasi ugostiteljskog objekta Bollero u Slatini te je u ruci držala čašu s stalkom od 2 dl s alkoholnim pićem ‘pelin-colom’. Iva je u tom času rekla Matei da se makne jer nisu u dobrim odnosima. Potom je Matea rekla ‘nećeš ti sa mnom tako razgovarati’, zamahnula rukom i udarila u čašu koju je Iva držala ispred lijevog koljena. Čaša se razbila, a staklo je Ivi nanijelo ozljede, razderotine i ogrebotine noge. Udarac u čašu je očito bio intenzivan kad je čaša razbijena i kad su pritom nastale takve ozljede na lijevoj potkoljenici i desnom bedru”, navodi se u presudi.

Općinski sud zaključuje kako je “do ozljeđivanja došlo u okolnostima gdje je Iva Mateu pred prijateljima tjerala iz društva, što nije primjereno s obzirom da su istog uzrasta i pohađaju isti razred srednje škole, pa je ocjena suda da je Iva nastanku štete pridonijela u omjeru od 30 posto”. Zato je, kažu, dosuđeno 8400 kuna odštete. Presuda je nepravomoćna i Matea se na nju može žaliti.


Tagovi: CASA OZLJEDA STAKLO UCENICE

NEDAVNO OBJAVLJENO