ČAK 75 POSTO RADNIKA NADA SE BOŽIĆNICI

Carlsberg isplaćuje najveću božićnicu, Podravka radnicima daje upola manje

Objavljeno, 15. prosinca 2021. Vijesti
# Foto: CARLSBERG / Somersby je lani izvezao čak 867 šlepera
AUTOR
Redakcijski tekst

Božićnicu u svojim tvrtkama ove godine očekuje otprilike tri četvrtine radnika, što je značajno više u odnosu na prethodnu godinu kad joj se nadalo tek 60 posto zaposlenih.

Onih 25 posto koji ovaj mjesec kažu kako ne vjeruju da će dobiti božićnicu, kao razlog njenog izostanka navode politiku tvrtke i loše poslovne rezultate, pokazalo je veliko istraživanje portala MojPosao u kojem je sudjelovalo više od 1000 ispitanika.

Među onima koji ‘računaju’ na božićnicu, većina očekuje novac, i to u prosječnom iznosu od 2412 kune, što je za 16 posto više od iznosa kojeg su u prosjeku dobili prošle godine (2074 kune). Bon za kupovinu ove godine očekuje 31 posto ispitanih, dok se 10 posto nada poklon paketu.

Božićnicu u najvećoj mjeri očekuju zaposlenici hrvatskih institucija, gdje je očekuje čak 93 posto ispitanika, te zaposlenici državnih tvrtki (89 posto), a u najmanjoj mjeri zaposlenici privatnih tvrtki u domaćem vlasništvu (68 posto).

U prosincu prošle godine božićnica je u prosjeku iznosila 2074 kune, što je nešto više nego godinu ranije, kada je bilo isplaćeno u prosjeku 1839 kuna po radniku, navodi MojPosao.

Božinice ove godine isplaćuju i mnoge tvrtke sa sjedištem u Koprivnici. Od većih tvrtki, najveću božićnicu u iznosu od 3000 kuna dobit će zaposlenici pivovare Carlsberg Croatia, a Podravka će, sukladno kolektivnom ugovoru, isplatiti iznos od 1500 kuna.


Tagovi: BOžIćNICA CARLSBERG MOJPOSAO PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO