CRNA NEDJELJA NA PROMETNICAMA

Čak četiri poginula: uhićen vozač koji je skrivio smrt mladog motociklista

Objavljeno, 03. lipnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Mladi motociklist (27) poginuo je jučer oko 17.30 sati u Kloštru Podravskom kod Đurđevca zbog neopreznog vozača (28) mercedesa njemačke registracije koji je iz neutvrđenih razloga u jednom trenutku prešao na suprotni kolnik, priopćila je jutros koprivnička policija.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom uhićen je 28–godišnji vozač mercedesa, navode u policiji. Kažu kako nije bio pod utjecajem alkohola.

Mladić je upravljao neregistriranim motociklom bez položenog vozačkog ispita za tu kategoriju. Vozio je u smjeru Kladara, a u jednom času mercedes iz suprotnog smjera prešao je na njegovu stranu te je “došlo je do kontakta tijela vozača i motocikla u središnji bočni dio kombi vozila mercedes njemačke registarske oznake”.

“Nakon pada vozača i motocikla na kolnik, došlo je do kontakta u prednji dio osobnog automobila golf koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 22–godišnji vozač krećući se iz smjera Kladara, a koji je u namjeri izbjegavanja kontakta prešao preko betonskog rubnjaka kolnika na zelenu površinu, a potom djelom vozila prešao preko tijela 27–godišnjeg vozača motocikla. Na mjestu događaja smrtno je stradao vozač motocikla”, priopćeno je iz policije.

Bila je to crna nedjelja na hrvatskim prometnicama na kojima su jučer poginule četiri osobe. Jedna je osoba smrtno stradala u stravičnom sudaru kamiona i autobusa oko 12.35 sati na autocesti A3, između čvorova Okučani i Novska. Autobus je bio usporio zbog lakše prometne nesreće ispred, pa je na njega otraga udario kamion čiji je vozač poginuo na mjestu. Desetak je putnika ozlijeđeno.

Vozač kombija pak poginuo je oko 17.35 sati u Gornjem Hrašćanu u Međimurju. Tamo su se sudarila tri automobila i kombi, a smrtno je stradao vozač kombija koji je sletio s ceste i udario u stup.

U nedjelju oko 22 sata pak u Zagrebu, na križanju Maksimirske ceste i Svetošimunske ceste, poginuo je muškarac u strašnoj nesreći u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila.


Tagovi: MOTOCIKLIST POGINUO PROMETNA

NEDAVNO OBJAVLJENO