TVRTKA PRISTALA NA NAGODBU

Čak 20.000 oboljelih tvrdi: Ovaj dječji puder izaziva karcinom!

Objavljeno, 06. listopada 2020. Zdravlje
# Foto: FACEBOOK / Dječji puder Johnson & Johnson
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznata svjetska kompanija pristala je platiti više od 100 milijuna dolara odštete zbog sumnji da njihov dječji puder izaziva karcinom.

Multinacionalni div Johnson & Johnson tom će se nagodbom riješiti tereta više od 1000 tužbi u kojima se tvrdi da njihov dječji puder izaziva rak, piše Bloomberg.

Inače, protiv kompanije dosad je podneseno čak 20.000 tužbi u kojima se upozorava kako je korištenje njihovih proizvoda od talka koji je onečišćen azbestom izravno odgovorno za karcinome.

No, te nagodbe u tvrtki Johnson & Johnson tumače dobrom voljom, a ne priznavanjem krivnje.

EPIDEMIJA PREKINULA SUĐENJA

“U nekim slučajevima odlučujemo se nagoditi, što se radi bez priznavanja odgovornosti i nikako ne mijenja naše stajalište kako su naši proizvodi sigurni”, priopćila je kompanija. 

Suđenja su bila prekinuta zbog epidemije koronavirusa, pa su u kompaniji tu stanku odlučili iskoristiti postizanjem nagodbe s više odvjetničkih društava u SAD-u koje zastupaju oštećene.

Johnson & Johnson i dalje navodi kako je njihov talk u puderu siguran. No, u međuvremenu je u SAD-u i Kanadi talk kao sastojak pudera ipak zamijenjen kukuruznim škrobom.

Bloomberg Intelligence procijenio je u još srpnju da bi rješavanje svih neriješenih slučajeva tvrtku Johnson & Johnson moglo stajati čak 10 milijardi dolara, piše Bloomberg.


Tagovi: DJEčJI PUDER JOHNSON NAGODBA RAK

NEDAVNO OBJAVLJENO