Čak 12 osoba dobit će Medalju grada i novčanu nagradu od 1300 eura

Objavljeno, 19. listopada 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Lanjska svečanost u Domoljubu u povodu Dana grada Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati su ovogodišnji dobitnici najviših nagrada i priznanja koje Koprivnica dodjeluje u povodu Dana grada, 4. studenoga.

Medalje grada uz novčanu nagradu od 1327 eura dobit će čak 12 osoba. Šest je dobrovljnih darivatelja krvi s više od 100 davanja: Želimir Restović, Đurđa Jurenec, Antun Talan, Krunoslav Domović, Slavko Lončarić i Marijan Buzina.

Medalju će dobiti i ravnateljica gradskog društva Crvenoga križa Adela Sočev za iznimne zasluge u promicanju socijalne skrbi i humanitarnog  rada. Tu je i učiteljica Vesnica Mlinarić, za izuzetna postignuća učenika na natjecanjima u zemlji i inozemstvu  i izniman doprinos u odgoju i obrazovanju djece i mladih.

Medalja Grada Koprivnice dodjeljuje se i Ivanu Petaku za sveukupni doprinos razvoju, djelovanju i promicanju sportskog ribolova. Vlasnik Šarenog dućana Krunoslav Jajetić dobit će je za iznimne zasluge u području izdavaštva i 30 godina postojanja Šarenog dućana.

Medalja Grada Koprivnice dodjeljuje se i Ivici Jurencu za iznimne zasluge u području promicanja vrijednosti Domovinskog rata, radu s braniteljima i braniteljskim udrugama proizašlih iz Domovinskog rata.

Dr.sc. Zdravko Dizdar pak Medalju Koprivnice i prigodnu novčanu nagradu dobit će za izuzetne zasluge višegodišnjeg istraživanja Danice,prvoga koncentracijskog logora u NDH.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada bit će uručene i tri plakete: Sveučilištu Sjever, DVD-u Jagnjedovec i koprivničkoj udruzi nezavisne kulture Funk.


Tagovi: KOPRIVNICA MEDALJA GRADA

NEDAVNO OBJAVLJENO