ĆAĆA SE VRAĆA Da ovo o povratku dr. Ive nije gola istina, čovjek bi pomislio da živimo u Kafkinu romanu

Objavljeno, 29. svibnja 2017. Komentari
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Piše: MIHAELA ZAGORŠĆAK
Nad dr. Ivom vise brojni kazneni postupci i optužbe za milijunske štete. Malo je bio u Remetincu, pa su ga malo pustili, pa je opet malo bio, pa su ga opet pustili. Ne smeta njemu to. Nedužan je i to će dokazati. Narod ga voli. Što ćeš, kad čovjek ima karizmu. Kamo god ide, svi mu kliču i svi ga tapšaju po ramenima. Nema veze što je bio u Remetincu. I što će možda opet tamo biti. Nikoga to više nije briga. Glavno da je uvijek uz malog čovjeka. Evo, penzionerima je sad obećao veliko gradsko zemljište za novi dom. A ono što dr. Ivo obeća, to nije ludom radovanje. Podršku penzionera imao je uvijek dok je bio na vlasti. Sad je ima dok se prema toj istoj vlasti ponovo penje.
Ćaća se vraća. Da popravi sve ono što su oni prije njega razje..ali. Nema veze što se sad okružio ljudima koji su prije šest godina na glavnom gradskom trgu vikali protiv njega.  Ti isti sada se ispričavaju što su svojim prosvjedima pomogli da SDP i HNS dođu na vlast. Isto se tako ispričavao i dr. Ivo što je morao u zatvor i prepustio jadne građane na milost i nemilost nesposobnoj SDP-HNS vlasti.

Ne smeta dr. Ivi ni što se uz njega može vidjeti i njegov kum, bivši direktor komunalne firme, osuđen zbog gospodarskog kriminala. Taj, pak, čeka da ode u zatvor na odsluženje kazne. Presuda ipak još nije pravomoćna, pa možda je i on nevin

No, sad je tu da popravi stvar, da sve bude kao što je bilo u njegovo vrijeme. Kampanja je, drugi krug je, pa ne smeta što se javno sastaje s kandidatom za župana koji je odslužio kaznu zbog prometne u kojoj je poginulo dvoje ljudi. On mu je ipak draži od onog mrske mu HNS-SDP vlasti. A s njim je, u svoja najbolja vremena, surađivao da bolje nije moglo. Pa bi oni opet zajedno. Prava ljubav se ne zaboravlja.
Ne smeta dr. Ivi ni što se uz njega može vidjeti i njegov kum, bivši direktor komunalne firme, osuđen zbog gospodarskog kriminala. Taj, pak, čeka da ode u zatvor na odsluženje kazne. Presuda ipak još nije pravomoćna, pa možda je i on još nevin. Jer ipak su za cijeli taj kazneni postupak protiv njega krivi novinari i medijski linč. Tko bi drugi.
Da stvar bude zanimljivija, u Gradsko je vijeće ušao i bivši odvjetnik dr. Ive. Ako se nisu slagali dok je bila frka u Remetincu i pred sudom, sad će sigurno cvjetati ruže. Još je bolje, u Vijeću će sjediti i onaj za kojeg dr. Ivo tvrdi da ga uopće privatno ne poznaje, a s njim dijeli optužnice. Sve ljepše od ljepšeg, pravi šou od gradskog parlamenta.
Da, ćaća se vraća. Na velika vrata. Da vodi Grad koji ga tuži. Da nije istina, čovjek bi pomislio da smo u nekom Kafkinom romanu. Ali nismo, u Varaždinu smo. A svaka sličnost dr. Ive s početka teksta i dr. Sanadera je slučajna. Sanader je ipak već za nešto osuđen. Dr. Ivo koji bi opet vodio Varaždin nije. Još.
Foto: N1/youtube screenshot
BILJEŠKA O AUTORICI
Mihaela Zagoršćak jedno je od najjačih i rijetkih slobodnomislećih novinarskih pera u Gradu baroka i Špancirfesta. Obavljala je novinarske i uredničke poslove u Varaždinskom tjedniku, Večernjem listu i Podravskom listu. Danas je u privatnom biznisu, usredotočena na zdravlje i njegu. Mihaela više nije medijski angažirana i to je, na žalost, nepopravljiva šteta za sve medije u sjevernoj Hrvatskoj.


Tagovi: CACA CEHOK IZBORI VARAZDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO