SEKS, PRIJETNJE I LAŽNI PROFILI

Burna ljubavna veza Josipa i mlade udovice zbog golih fotografija završila na sudu

Objavljeno, 04. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA (fotografija nema veze s tekstom)
AUTOR
Robert Mihaljević

Kratka i burna ljubavna veza Josipa (34) i Tine (32) završila je na sudu jer je protiv Josipa bila podignuta optužnica za nametljivo ponašanje, prijetnje, ucjene i dijeljenje golih Tininih fotografija njezinim prijateljima i rodbini.

Godinu i pol trajalo je suđenje Josipu iz okolice Bjelovara, a onda je, pred sam kraj procesa, općinsko tužiteljstvo u nedostatku dokaza odustalo od svega. Tina, mlada udovica iz okolice Virovitice, nakon toga je sama odlučila preuzeti progon i nastaviti s procesom jer je sigurna da je Josip krivac.

Prema optužnici, Josip je “u vremenu od 17. lipnja do 13. kolovoza 2017. putem korisničke aplikacije Messenger u više navrata stupao u kontakt s Tinom. Tražio je da mu pošalje ime svog poznanika, a  ako to ne učini da će ju prijaviti Centru. Predlagao joj susrete te ako se ne sastane s njim da će objaviti njene intimne fotografije, čime je kod Tine izazvao tjeskobu i strah da bi joj mogao nauditi”.

Fotografije slala Zdravku

Nedvojbeno je dokazano kako je Tina te poruke doista dobila, i to od osobe koja se lažno predstavljala kao Darko Mlinarić. No, tijekom suđenja nije posve dokazano kako se iza tog imena skrivao upravo Josip koji je zanijekao krivnju, ali se tijekom cijelog postupka branio šutnjom.

Tina je svjedočila kako je Josipa upoznala preko internetske stranice te su se počeli nalaziti i intimno družiti. Nakon što je s njim prekinula, počele su joj stizati sporne poruke, i to s različitih Facebook profila, a najviše od osobe Darko Mlinarić za koju je policija ustanovila da je lažna.

“Dopisivala sam se i s izvjesnim Zdravkom koji je zadobio moje povjerenje pa sam mu poslala svoje intimne fotografije. Zdravko je otkrio da zna sve o meni, čak mi je rekao gdje se nalazi grobno mjesto mojeg supruga. Brzo sam shvatila da su osobe s kojima sam se dopisivala putem Messengera – Zdravko, Darko i Ksenija – jedna te ista osoba, Josip”, svjedočila je Tina na sudu.

Svjedočio i policajac

Na koncu se, kaže, uvjerila kako je riječ o Josipu nakon što  mu je poslala poruku na njegov privatni profil na Facebooku. Odgovorio joj je, kaže, da je doista on slao poruke. a sve je te poruke također dostavila u spis.

Tijekom suđenja svjedočio je i policijski stručnjak koji je radio na tom slučaju. On je rekao kako se ne može sa sigurnošću reći da je sporne poruke putem Messengera s očito lažnog profila Tini slao upravo Josip.

Tužiteljstvo je na kraju odustalo od progona, Općinski sud je oslobodio Josipa, ali postupak će nastaviti Tina kao privatna tužiteljica.


Tagovi: FACEBOOK FOTOGRAFIJE SUD UDOVICA

NEDAVNO OBJAVLJENO