ODLAZI IZ NADZORNOG ODBORA

Burilović od INA-e i Podravke svaki mjesec dobiva 30.000 kn. Sad više neće

Objavljeno, 15. prosinca 2021. Financijer
# Foto: PODRAVKA / ARHIV / Plenković i Burilović na sajmu prehrane u Berlinu
AUTOR
Redakcijski tekst

Damir Vanđelić i Luka Burilović više neće biti članovi Nadzornog odbora Ine. Premda su trebali dobiti novi šestomjesečni mandat, Vlada ih je odlučila iznenada smijeniti.

Vlada bi danas na sjednici trebala usvojiti prijedlog odluke da državu u tom tijelu, umjesto njih dvojice, predstavljaju Davor Filipović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, te odvjetnik Branimir Škurla. Treći hrvatski član NO-a, Damir Mikuljan, trebao bi zadržati poziciju, doznaje N1.

Vanđeliću koji je nedavno dao ostavku na čelno mjesto u Fondu za obnovu i Buriloviću, šefu HGK-a, to sigurno neće dobro sjesti. Vanđelić je, naime, kao predsjednik NO-a INA-e mjesečno dobivao naknadu od čak 43.000 kuna bruto, a Burilović kao član oko 27.000 kuna (oko 16.000 kuna neto).

Daliću 132.000 kuna

No, zato Luka Burilović i dalje ostaje zamjenik predsjednika NO-a Podravke, a ta mu funkcija donosi zaradu od čak 14.000 kuna neto mjesečno. Ispada tako kako je Burilović samo na članstvima u NO-u Podravke i INA-e mjesečno dobivao oko 30.000 kuna neto! A sveukupno je možda u obje tvrtke bilo 10-15 sjednica NO-a godišnje.

U INA-i dobro zarađuju i domaći članovi uprave. Tako, primjerice, Niko Dalić, suprug predsjednice uprave Podravke, mjesečno u prosjeku dobiva oko 132.000 kuna bruto, otkriva izvještaj o primicima uprave za 2019. godinu. Ista primanja imaju i dvoje preostalih domaćih članova uprave – Darko Markotić i Barbara Dorić.

Niko Dalić, član uprave kompanije INA
Niko Dalić, član uprave INA-e / Foto: Industrija nafte (INA)

Hrvatski predstavnici u upravi, tako, zarađuju više od mađarskog predsjednika uprave INA-e Sandora Fasimona koji je tijekom 2019. godine ukupno u prosjeku svaki mjesec dobivao oko 115.000 kuna bruto. Dvojica mađarskih članova uprave ne dobivaju naknadu za rad u INA-i.


Tagovi: DAMIR VANđELIć INA LUKA BURILOVIć NADZORNI NIKO DALIć VLADA

NEDAVNO OBJAVLJENO