NIJE JOJ PRVI PUT

Brza i žestoka Andreja jurila 150 km/h kroz naselje. Sudac nije imao milosti

Objavljeno, 02. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: GLAS PODRAVINE / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

‘Brza i žestoka’ Andreja proglašena je krivom i osuđena jer je vozila dvostruko brže od dopuštenoga na cesti između Križevaca i Bjelovara.

Policija ju je snimila u prosincu nešto prije 18.30 sati na ravnoj cesti u mjestu Kenđelovac između Svetog Ivana Žabna i Rovišća.

“Postavljenim prometnim znakom dopuštena je brzina od 70 km/h, a Andreja se vozila brzinom od 147 km/h. Umanjena za 10% sigurnosne razlike, brzina iznosi 132,3 km/h, što je za 62,3 km/h više od dopuštene”, zaključio je križevački prekršajni sudac.

“Sud je imao u vidu činjenicu se okrivljenica kritične zgode kretala vozilom brzinom koja je uz toleranciju mjernog uređaja bila čak za 62,3 km/h veća od prometnim znakom dopuštene brzine u naseljenom mjestu.

To znači da se radilo o drastičnom obliku prometne nediscipline, kojom su bili neposredno dovedeni u opasnost ne samo svi ostali sudionici u prometu, nego i sama okrivljenica, pri čemu je zbog sličnog prekršaja već bila pravomoćno osuđivana”, naveo je sudac.

Kažnjena je s 10.000 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja motornih vozila. Mora platiti i 300 kuna troškova postupka. Presuda je nepravomoćna i Andreja (46) se na nju može žaliti.

“Jesam, priznajem. Ali, bila sam na službenom putu i žurila sam. Molim da me se blaže kazni jer sam lošijeg imovnog stanja s obzirom da radim u turističkom sektoru”, branila se ona.

No, sudac je u presudi naglasio kako Andreja baš ničim nije dokazala svoje loše imovno stanje. Osim toga, zaključio je, već je pravomoćno osuđivana za prebrzu vožnju.


Tagovi: BRZA VOžNJA BRZINA KAZNA VOZAčICA

NEDAVNO OBJAVLJENO