EPILOG UŽASA U OBITELJSKOJ KUĆI

Brutalno silovao suprugu. Ide u zatvor i mora joj platiti 200.000 kuna

Objavljeno, 15. svibnja 2019. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Za brutalno silovanje izvanbračne supruge Dino je pravomoćno osuđen na četiri godine bezuvjetnog zatvora, a bivšoj ženi mora platiti odštetu od 200.000 kuna sa zateznim kamatama. Epilog je to užasnog događa iz prosinca 2014. godine koji je šokirao malo međimursko mjesto.

Dino je proglašen krivim jer je u obiteljskoj kući bez ikakva povoda bračnu družicu najprije triput ošamario i zapovijedio da mu izuje čarape te klekne ispred njega, što je ona učinila, a onda ju je počeo rukama šamarati po glavi i licu pa je pala na pod. Potom ju je udarao nogama po cijelom tijelu, uzeo remen iz hlača i tukao je govoreći joj : “Sam ak komu kaj veliš zatukel bum tebe i sve ko ti je drag”.

Potom ju je uhvatio za kosu i dvaput udario njezinom glavom o zid i nastavio je udarati rukama i nogama po tijelu i koljenom u trbuh, sve u nakani da je ozlijedi i ponizi te kod nje stvori osjećaj straha i nemoći. Tad je od prestravljene žene zatražio da skine odjeću, što je učinila, a nakon toga je uhvatio za vrat i ošamario te zatražio da uzme u ruku njegovo spolovilo.

Na koncu ju je silovao na najponižavajući način gledajući istodobno porno film na kabelskoj televiziji. Općinski sud u Čakovcu osudio ga je na četiri godine i deset mjeseci zatvora, ali Vrhovni sud smanjio mu je kaznu na četiri godine. Već je otišao na izdržavanje kazne zatvora, gdje je dočekao i nepravomoćnu presudu kojom bivšoj partnerici mora platiti 200.000 kuna odštete.

Monstrum se nije želio očitovati na tužbu za odštetu, niti je želio svjedočiti. Jadna je žena ispričala kako je jutro nakon strašnog događaja otišla na hitnu gdje joj je utvrđeno niz podljeva i modrica, a upućena je i da ode na policiju. Obiteljski liječnik uputio ju je potom na psihijatriju gdje se liječila oko dvije godine. Kao trajne posljedice ostali su lijekovi za psihičke tegobe te je izložena “stalnom riziku akutne dekompenzacije psihičkog stanja, koje u najčešćim fazama može uključivati i suicidalno ponašanje”.


Tagovi: MEđIMURJE ODSTETA SILOVANJE ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO