SNAŽAN RAST KOPRIVNIČKE TVRTKE

Broj radnika veći za petinu, 97% proizvoda ide na europska tržišta

Objavljeno, 09. srpnja 2020. Financijer
# Foto: VEMO TRADE / Pogon brzorastuće koprivničke tvrtke
AUTOR
Robert Mihaljević

Od gazele je postala pravi tigar: brzorastuća koprivnička tvrtka nastavila je s rastom prihoda, broja radnih mjesta i investicija.

Vemo trade, poduzeće specijalizirano za proizvodnju papirnatih vrećica koje uglavnom izvozi na zapadna tržišta, objavilo je financijske izvještaje za prošlu godinu.

Ukupni prihodi iznosili su 90 milijuna kuna i bili su veći za 16 posto u odnosu na prethodnu godinu. Dobit je istodobno bila 8,5 milijuna kuna, što je oko tri posto više.

No, najznačajniji skok dogodio se u investicijama i zapošljavanju. Vemo trade sa sjedištem u poslovnoj zoni Dravska danas ima 105 zaposlenih, što je za petinu više nego prije godinu dana.

Vemo trade vrećice na Koprivničkoj tržnici
Vemo trade je nedavno donirao 10.000 papirnatih vrećica prodavačima na koprivničkoj tržnici / Foto: Komunalac

Luksuzne vile

Papirnate vrećice koje se proizvode u koprivničkoj poslovnoj zoni gotovo u cijelosti, čak 97 posto, odlaze na zapadnoeuropska tržišta. Tvrtka je na računu potkraj prosinca lani, tako, imala 7,5 milijuna kuna casha, većinom u devizama.

Vemo trade lani je putem pozajmica uložio 9,4 milijuna kuna u gradnju luksuznih vila Stancija Meneghetti u istarskim Balama, o čemu je naš portal već PISAO.

Osnivač tvrtke Jozo Vujeva iz Drnja kod Koprivnice povukao se iz vlasničkih i upravljačkih struktura te je sve prepustio kćeri Josipi Jurić koja je danas jedina vlasnica i na čelu je tvrtke.

Vemo trade je ove godine zbog epidemije koronavirusa imao teškoća s poslovanjem, prije svega zbog izvoza vrećica u Italiju i uvoza sirovine iz te zemlje. Zbog cjelokupne krize ove će godine, po svemu sudeći, Vemo trade imati pad prodaje, premda je bio najavljen nastavak rasta prihoda.


Tagovi: PRIHODI VEMO TRADE VREćICE

NEDAVNO OBJAVLJENO