U TRI GODINE ABORTUSA VIŠE ZA ČETVRTINU

Broj pobačaja raste unatoč molitvama i bdijenjima pred bolnicama

Objavljeno, 19. rujna 2020. Vijesti
# Foto: "40 DANA ZA ŽIVOT" / Muškarci se okupili na straži i molitvi ispred Opće bolnice u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Od srijede, 23. rujna, u 35 hrvatskih gradova počinje jesenska akcija “40 dana za život” s molitvama i bdijenjima ispred bolnica i domova zdravlja.

Dio je to kampanje koja se zalaže za zabranu pobačaja i potiče zdravstvene ustanove da ih prestanu raditi, a liječnike ohrabruju da se pozivaju na priziv savjesti.

Kampanja će trajati 40 dana, do 1. studenoga, i u svim većim gradovima na sjeveru: Koprivnici, Varaždinu, Čakovcu, Bjelovaru.

Osim toga, uoči kampanje inicijative “40 dana za život” održat će se u 15 gradova marijanske procesije za život u čast Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Procesije će se održati u Zagrebu, Bjelovaru, Čakovcu, Đakovu, Kninu, Koprivnici, Križevcima, Labinu, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Vinkovcima, Virovitici i Zaboku.

MOLITVENA BDIJENJA

Najveći dio procesija bit će u utorak, 22 rujna, u 18 sati, uoči početka molitvenih bdijenja.

Unatoč intenzivnim kampanjama i molitvenim bdijenjima ispred bolnica, u Hrvatskoj je u protekle tri godine broj pobačaja skočio za 25 posto te ih je lani urađeno oko 7700.

Na sjeveru Hrvatske broj pobačaja također raste. U koprivničkoj Općoj bolnici prošle ih je godine obavljeno oko 200, što je čak 41 posto više nego tijekom 2017. godine.

Na području cijele Koprivničke-križevačke županije tijekom prošle godine bilježi se 235 abortusa, odnosno 31 posto više u odnosu na 2017. godinu.

Ukupno je na području Varaždinske županije prijavljeno 377 pobačaja, 31 posto više nego prije tri godine. Na bjelovarskom području bilo ih je 206, 32 posto više, a na međimurskom 278, otprilike isto.


Tagovi: 40 DANA ZA žIVOT BOLNICE MOLITVE POBAčAJI

NEDAVNO OBJAVLJENO