POKRENUTA ISTRAGA

Britanac 132 osobe prevario za 500.000 kuna obećavši im povoljna turistička putovanja

Objavljeno, 06. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Autobusni kolodvor u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv državljanina Velike Britanije (51) zbog osnovane sumnje da je više od 130 ljudi prevario za oko pola milijuna kuna obećavši im atraktivna turistička putovanja s popustom.

Prema rješenju o provođenju istrage, Britanac je osumnjičen da je od lipnja 2011. do kolovoza 2012. u više gradova na području Hrvatske kao direktor tvrtke iz Varaždina organizirao prezentacije turističkih putovanja u inozemstvo i nudio mogućnost sklapanja ugovora uz plaćanje akontacije.

Prisutnima je neistinito predočavao da će u roku od dvije godine od sklapanja ugovora realizirati ugovoreno putovanje. Ukupno 132 osobe su mu povjerovale i uplatile ukupno oko 500.000 kuna akontacije. No, direktor na koncu nije organizirao nikakvo putovanje, niti je vratio novac.

Sumnja se i da je u rujnu i listopadu 2011. zatražio u tri ugostiteljska objekta pružanje usluga noćenja i doručka za više osoba, neistinito predočivši da će njegova tvrtka uredno platiti račune. Ugostitelje je, sumnja se, oštetio za više od 55.000 kuna

Na koncu, ispostavilo se i kako britanski prevarant nije plaćao zakup poslovnog prostora u Varaždinu te je vlasnika objekta oštetio za iznos od 61.000 kuna godišnje zakupnine


Tagovi: BRITANAC PRIJEVARA PUTOVANJA

NEDAVNO OBJAVLJENO