ZELENI KLINCI

Bravo za prvašiće: 45 kilograma baterija donijeli u Reciklažno dvorište

Objavljeno, 22. travnja 2021. Zeleno
# Foto: KOMUNALAC / Učenici bacaju stare baterije u kontejner
AUTOR
Redakcijski tekst

U reciklažno dvorište u koprivničkom naselju Herešinu učenici 1.c razreda O.Š. Antun Nemčić Gostovinski s učiteljicom Đurđicom Pošta i ravnateljicom Gordanom Gazdić Buhanec donijeli su 45 kilograma starih baterija koje su prikupljali tijekom školske godine.

Uz pratnju djelatnika komunalnog sektora Komunalca, objašnjen im je i prikazan cijeli postupak razvrstavanja korisnog otpada na reciklažnom dvorištu. Učenici su mogli vidjeti način odvajanja i prešanja otpada, vrste otpada koje se tamo odlažu te se uvjeriti kako je potrebno odvajati otpad.

Objašnjen im je proces recikliranja korisnog otpada od početka do kraja i istaknuta važnost pojedinca u odgovornom odlaganju otpada u posebne spremnike na Zelenim otocima u našem gradu i okolici.

Na kraju posjeta učenici su izveli kratki igrokaz na temu zaštite okoliša, a za sakupljenih 45 kilograma baterija Komunalac ih je nagradio majicama „Sreća bez smeća“.

Ovo je bio još jedan u nizu posjeta na kojem se educira građanstvo, bez obzira na dob, u svrhu podizanja ekološke svijesti i učenja najmlađih odgovornom ponašanju prema okolišu.

Izvor: Komunalac


Tagovi: BATERIJE KOMUNALAC RECIKLAžNO UčENICI

NEDAVNO OBJAVLJENO