Brat i sestra posvađali se oko nasljedstva. Pištolj slučajno opalio!

Objavljeno, 01. listopada 2023. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija je ilustrativna i nema baš nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Robert Mihaljević

Umirovljenik Toni posvađao se sa svojom sestrom oko grobnog mjesta kojeg su naslijedili po pola.

Nakon svađe u stanu, Toni je pištoljem sestru udarao po glavi i rukama. Na koncu je pištolj slučajno opalio te Tonija teško ranio u kuk. Prema presudi donesenoj ovih dana, sve se dogodilo još u ožujku 2018. godine oko 20 sati u stanu u Zagrebu.

“Nakon sukoba sa sestrom zbog groba, ona je u strahu za svoj život otišla u kuhinju, gdje je sa sudopera uzela mali nož kojeg je držala u lijevoj ruci ispred sebe i krenula prema prostoriji u kojoj je bio okrivljeni.

Zajednička majka

Toni je iz torbe izvadio pištolj marke “Margolin” te dok su stajali jedan prema drugome, pištoljem je udario sestru po lijevoj strani lica oko jagodične kosti, nakon čega ju je drugi puta pištoljem udario po podlakticama kad je podigla ruke ispred glave kako bi se zaštitila.

Žena je zadobila tjelesne ozljede u vidu rane razderotine na lijevoj strani lica jagodično, krvni podljev oko lijevog oka i krvni podljev na prednjim stranama obje podlaktice. Time je Toni počinio tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju, i to prema bliskoj osobi”, navodi se u nepravomoćnoj presudi.

Toni jeu svojem iskazu rekao kako je s polusestrom u narušenim odnosima zbog očeva groba koji je u ostavini dodijeljen njoj i sestri po pola, premda je riječ o njegovu ocu i taj grob nema nikakve veze s njihovom zajedničkom majkom.

On tvrdi kako je poludio kad mu je sestra rekla da je glup te ju je ošamario. Sestra je tada, kaže, otišla u kuhinju i uzela nož te krenula prema njemu, a on ju je u samoobrani lupio po licu. Potom je pištolj bacio u torbu, a pištolj je opalio i pogodio ga u operirani kuk.

Jak prasak

Sestra je tijekom istrage ispričala kako su se u stanu posvađali oko tog groba kojeg su zajednički naslijedili. U jednom trenutku, kaže, Toni je iz torbe izvadio pištolj i udario ju po licu i rukama.

“Odmah potom začula sam prasak i kad sam spustila ruke on je stajao točno ispred mene i rekao: ‘Došao sam upucati tebe, a na kraju sam upucao sebe’, Iz toga sam zaključila da je prasak bio pucanj iz pištolja, a nakon toga on je uzeo torbu i otišao”, naglasila je sestra.

Tijekom istrage i rasprave okrivljenik i žrtva u više su navrata mijenjali iskaze, pa je sutkinji bilo teško rekonstruirati što se točno dogodilo., No, nakon dokaza koje je prikupila policija i nalaza medicinskog vještaka, donesena je presuda.

Toni je osuđen na devet mjeseci uvjetnog zatvora te mu je oduzet pištolj. Na presudu se može žaliti u zakonom predviđenom roku.


Tagovi: BRAT I SESTRA NASLJEDSTVO OčEV GROB PIšTOLJ SVAđA

NEDAVNO OBJAVLJENO