Branko s 3,5 promila brutalno vrijeđao policajce: ‘Ma ubila me votka…’

Objavljeno, 28. veljače 2024. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Branko (39) je uhićen nakon što je usred dana na ulici mortus pijan pošteno izvrijeđao policajce koji su ga pokušali smiriti.

Napuhao je čak 3,5 promila alkohola! Prema ovotjednoj presudi, sve se dogodilo u srpnju oko 14.35 sati u Zagrebu u Ozaljskoj.

“Prilikom intervencije policijskih službenika vikao je na njh: Ajde je*em vam mater, koliko vas ima! Potom je policajcu s dioptrijskim naočalama rekao: Šta je majmune ćoravi, koga ćeš ti hapsiti?!

Nakon toga su mu izdane naredbe da se smiri i prestane s narušavanjem javnog reda i mira, zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile, ali on je nastavio s vrijeđanjem: Koje ste vi pi*ke, skinite mi lisice pa da vas vidim pi*ke!”, navodi se u presudi.

Branko je na suđenju priznao sve što mu se stavljalo na teret te se iskreno pokajao i obećao da to više nikad neće napraviti.

“Ma, taj dan konzumirao sam alkohol, pio sam votku u većim količinama te sam se jako napio. Kasnije sam se ispričao policajcu kojeg sam vrijeđao, kojeg inače znam, kao i neke druge policajce iz VII. policijske postaje”, rekao je Branko.

Sudac ga je proglasio krivim i kaznio sa 720 eura, od čega mu se oduzima 40 eura jer je dan proveo u policijskom pritvoru. Dobro je prošao jer je kazna za vrijeđanje policije, po novome, od 700 do čak 4000 eura.

Olakotno je bilo to da nije osuđivan za takve prekršaje. Branko je osoba s fakultetom, ali ne radi pa ga uzdržava supruga.


Tagovi: PIJAN VOTKA VRIJEđAO POLICAJCE ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO