PODRAVKA OPET U FOKUSU POLITIKE

Nove reakcije na pekmezaru, Hrgov HDS poziva na pobunu protiv selidbe pogona

Objavljeno, 22. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: Facebook / Branko Hrg
AUTOR
Redakcijski tekst

Selidba Podravkina pogona pekmezare iz Koprivnice u Varaždin postala je ovih dana prvorazredno političko pitanje. Nakon što je gradonačelnik Mišel Jakšić u otvorenom pismu pozvao premijera Andreja Plenkovića da to spriječi, u srijedu su u središtu grada na konferenciji za novinare o tome govorili i čelnici Hrvatske demokršćanske stranke.

“Dok god država imao udio u Podravki, ima i odgovornost za odluke koje donosi Uprava(…) Tražimo jasan odgovor Uprave na pitanje gasi li se još jedna proizvodnja u Podravki. Ustrojavanjem posebnog sektora za poljoprivredu očekivali smo povećanje ovakve proizvodnje, a ne gašenje pogona kao što se već dogodilo s pekarstvom, klaonicom i Studenom. Apsolutno nemamo ništa protiv da Podravka kupuje i gradi nove pogone i u drugim mjestima, ali smo protiv da se gase pogoni i tvornice u Koprivnici”, priopćili su iz HDS-a.

Upozoravaju kako je pekmez od šljiva jedinstven proizvod u svijetu i on zasigurno neprocjenjivo pomaže promociji Koprivnice, Podravine i Hrvatske. Upravo taj pekmez nosi naziv izvornog hrvatskog proizvoda koji se kao takav proizvodi jedino u Koprivnici.

“Nije li zato poslije više od 70 godina proizvodnje u Koprivnici zaslužio da ga se proglasi i suvenirom ovoga kraja”, pitaju se u HDS-u.

Pozivaju sve političke subjekte Koprivnice i koprivničke Podravine da zajedno dignu glas za zaustavljanje otimanja koprivničke pekmezare i njezinog darovanja Varaždincima.

Na konferenciji za novinare govorili su saborski zastupnik HDS-a Branko Hrg i županijski čelnik stranke Vjekoslav Indir, bivši Podravkin sindikalni lider.


Tagovi: BRANKO HRG PEKMEZARA PODRAVKA PRESICA

NEDAVNO OBJAVLJENO