ODMAH ODVEZENI U BOLNICU

Bračni par umirovljenika došao na benzinsku i šokirao djelatnike

Objavljeno, 25. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: GRAD ZAGREB / ILUSTRACIJA / Dezinfekcija tramvaja u Zagrebu
AUTOR
Redakcijski tekst

Bračni par umirovljenika kazneno je prijavljen zbog sumnje da su neodgovornim postupcima širili koronavirus kojim su zaraženi!

Riječ je o muškarcu (72) i ženi (70) koji su prijavljeni zbog počinjenja kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti, priopćila je zagrebačka Policijska uprava.
 
“Sumnja se da su jučer, 24. ožujka, oko 18.50 sati, znajući da su oboljeli od zarazne bolesti COVID-19, bez zaštitne opreme koju su bili dužni nositi te protivno uputama medicinskog osoblja, zajedno u automobilu došli na benzinsku postaju na području Zagreba.

BILA I POLICIJA

Tom prilikom je muškarac od zaposlenika benzinske postaje zatražio ključ zahoda, na što je zaposlenik ključ stavio na pult, a muškarac ga je uzeo. Kad se vratio u benzinsku postaju, ostavio je ključ na pultu te izašao.

U benzinsku postaju tada ulazi 70-godišnjakinja koja zaposleniku govori da su oboje zaraženi virusom COVID-19 (koronavirus) te da obvezno dezinficiraju ključ.

Cijelom tom događaju svjedočili su policijski službenici koji su bili u obilasku upravo te benzinske postaje kao objekta nužnog za rad. Policajci su na sigurnoj udaljenosti i bez kontakata utvrdili njihov identitet te ih upozorili da uđu u svoje vozilo.

BENZINSKA ZATVORENA

Obavili su provjeru s Klinikom za infektivne bolesti te dobili povratnu informaciju da su osumnjičeni uistinu zaraženi ovim opasnim virusom te da su im ranije uzeti brisevi, uzorci krvi te potvrđen virus.

Osumnjičeni su, uz policijsku pratnju, na siguran način dopraćeni u nadležnu bolnicu gdje su ih dočeli zdravstveni djelatnici i preuzeli na hospitalizaciju.

Prostor mjesta događaja – benzinska postaja – zatvoren je odmah po saznanju o boravku zaraženih osoba u tom prostoru te se sukladno epidemiološkim pravilima čeka dezinfekcija prostora”, otkrili su u policiji.


Tagovi: BENZINSKA UMIROVLJENICI VIRUS

NEDAVNO OBJAVLJENO