OBITELJSKO NASILJE

Braća se potukla za obiteljskim ručkom, stradao i bolesni otac koji ih je smirivao

Objavljeno, 12. rujna 2019. Vijesti
# Foto: ARHIVA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Braća Goran (33) i Roman (38) iz okolice Bjelovara proglašena su krivima jer su se posvađala i potukla za vrijeme obiteljskog ručka kod roditelja. U općem metežu ozlijeđen je i njihov bolesni otac Josip (71) koji ih je smirivao.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru kaznio ih je po tisuću kuna te napomenuo da su mogli proći i gore jer je kazna za takvo obiteljsko nasilje i do 90 dana zatvora.

Fizički sukob dogodio se lani uoči blagdana Svih Svetih, kad je stariji brat sa suprugom došao u posjet roditeljima. Nakon obilaska grobalja, ostali su na ručku. No, tad je na biciklu stigao i mlađi brat Goran te je vikao na oca Josipa zbog nekih prijašnjih razmirica.

Vidno pijan

Roman mu je prigovorio i rekao da to ne radi, pa su se fizički sukobili, udarali i hvatali za vratove. Goran je potom sjeo na bicikl i zbrisao svojoj kući, a Roman je pozvao policiju.

“Došao je na biciklu i bio je vidno pijan. Nakon što je počeo prigovarati ocu, rekao sam mu da se smiri i tako je sve krenulo”, ispričao je na sudu stariji brat Roman koji živi u okolici Vrbovca.

Goran je pak opovrgnuo njegove navode i upozorio da je sve počelo jer je njegov brat Roman s nekim razgovarao na mobitel.

“Čuo sam da nekoj osobi loše govori o meni pa smo se posvađali”, tvrdi Goran.

Bjelovarski sudac bratsku je svađu prekinuo tako što je obojicu proglasio krivima i osudio zbog obiteljskog nasilja.


Tagovi: BRAćA NASILJE POTUKLA PRESUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO