NESVAKIDAŠNJI POTEZ CRKVE

Bozanić objavio fotografiju s Kolindom, svećenik reagirao: Sram me je…

Objavljeno, 21. prosinca 2019. Vijesti
# Foto: Zagrebačka nadbiskupija / Ovu je fotografiju Bozanić objavio na naslovnici weba Nadbiskupije
AUTOR
Robert Mihaljević

Na naslovnici weba Zagrebačke nadbiskupije u petak je osvanula blagdanska čestitka kardinala Josipa Bozanića predsjednici Kolindi Grabar Kitarović s fotografijom Bozanića, predsjednice, premijera i šefa Sabora.

“U ozračju božićne radosti želim Vam obilje snage i Božje pomoći u vršenju odgovorne državničke službe na dobrobit svih građana Lijepe naše. S izrazima ljudske i kršćanske blizine, Vama, Vašoj obitelji i svim suradnicima čestitam Božić te želim blagoslovljenu novu 2020. godinu”, poželio je Bozanić predsjednici.

Na tu objavu reagirao je misionar Krvi Isusove Stjepan Ivan Horvat, poznat po tome što je bio na splitskoj Ultri gdje je dijelio vodu poisjetiteljima i širio evanđelje. Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

“E moj narode… Kad ovakva slika izađe na naslovnici Zagrebačke nadbiskupije (bez obzira što se radi o čestitci za Božić), uoči prvog kruga predsjedničkih izbora, onda moram priznati da me, kao svećenika, sram.

Da, sutra su izbori, važan dan za Hrvatsku. Za koga trebamo glasati? Rekao bih za onoga za koga mislite da će iskreno služiti narodu i Domovini, ne bih rekao ništa više, mislim da nemam pravo.

A nama svećenicima, oprostite narode, ljudi smo. Budite vjerni Bogu, živite sakramentalno i vjerodostojno i imati ćete mir u srcu jer ste na pravom putu. Blagoslovljen vam dan”.


Tagovi: BOZANIć KOLINDA STJEPAN IVAN HORVAT UZBORI

NEDAVNO OBJAVLJENO