Bomba iz Koprivnice: Mišel Jakšić mogao bi se kandidirati za župana

Objavljeno, 17. srpnja 2022. Vijesti
# Foto: ARHIV / Darko Koren i Mišel Jakšić
AUTOR
Robert Mihaljević

Agencija Promocija plus protekli je tjedan provodila zanimljivo istraživanje na području Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

Najviše se pitanja odnosi na političke preferencije birača, a jedno je posebno zanimljivo. Anketari, naime, ispituju popularnost potencijalnih kandidata za župana, a prvi put se u toj ulozi pojavljuje ime popularnog SDP-ova saborskog zastupnika i gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića.

U pretpostavljenom drugom krugu lokalnih izbora ispitanici se trebaju izjasniti o jako zanimljivim kombinacijama. Jedna je sraz Korena i šefa županijskog SDP-a Tomislava Golubića, a druga Korena i – Mišela Jakšića.

Recentno istraživanje pokazuje kako se SDP ozbiljno počeo pripremati da s trona skine sadašnjega župana Darka Korena iz Mreže, koji vlada uz potporu HDZ-a iz kojeg dolazi dožupan Ratimir Ljubić.

No, pitanje je hoće li Jakšić za tri godine, u svibnju 2025., uopće biti kandidat za župana jer su prije toga, najkasnije u srpnju 2024. godine, redovni izbori za Hrvatski sabor, a nisu isključeni ni prijevremeni. Svašta je moguće nakon tih parlamentarnih izbora.

Izgubio u sva tri grada

Potencijalna kandidatura Jakšića za župana Darku Korenu može predstavljati ogroman, gotovo nerješiv problem jer mu potpuno sužava manevarski prostor u Koprivnici i koprivničkom dijelu Podravine gdje je Jakšić apsolutno najpopularniji lokalni političar.

S Đurđevcem i Željkom Lackovićevem župan Koren je ionako zaratio do kraja, pa se ni tamo više nema bogznačemu nadati. Ostali su mu Križevci, ali i u tom je gradu u drugom krugu lanjskih izbora izgubio od SDP-ova Mladena Kešera. Kao, uostalom u sva tri županijska grada.

Korenov su veliki problem, među ostalim, birači HDZ-a koji u drugom krugu u velikom broju ostaju doma. Pobjedu na lanjskim izborima donijela mu je prevaga u više općina, a izgubio je sve gradove. Ako se Jakšić kandidira, razlika između njega i Korena u Koprivnici mogla bi odlučiti krajnji ishod izbora.

Ipak, valja na koncu stati na loptu i podsjetiti da su lokalni izbori tek za tri godine i da se dotad mnoge stvari mogu drastično promijeniti.


Tagovi: DARKO KOREN IZBORI KANDIDATURA MIšEL JAKšIć SDP žUPAN

NEDAVNO OBJAVLJENO