DR. VESNA MAĐARIĆ:

Bolnička infektologinja: Dajemo sve od sebe, ali nam ne plješću s balkona

Objavljeno, 02. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: Ivan Brkić / Glas Podravine / Dr. Vesna Mađarić
AUTOR
Redakcijski tekst

Infektologinja Opće bolnice u Koprivnici dr. Vesna Mađarić prozvala je medije koji su zaražene korisnike Doma za starije stavili u izlog javnosti.

Jako ju je zasmetala medijska buka oko prijevoza štićenika iz Doma za starije u bolnicu, naglasila je u razgovoru za tiskano izdanje Glasa Podravine.

“Stručno je procijenjeno da se upravo svi oni koji mogu sjediti u kolicima bespotrebno ne tumbaju i time dodatno ne ugrožavaju od mogućnosti pada i prijeloma koji su zbog krhkosti njihovih kostiju vrlo izgledni.

Tih 200 metara prošli su od Doma do bolnice apsolutno sigurnije za njih, nego da su se vozili u sanitetu, ne ugrožavajući baš nikog, jer su imali adekvatnu zaštitu.

IZOLIRANI U KUĆI

Ovih dana smo obasipani kroz medije mišljenjima svekolikih medicinskih laika o tomu što je bolje za stanovnike naše županije. Od toga da nam trebaju doći stručnjaci iz Zagreba, pa do toga da smo upravo te naše krhke sugrađane stavili u izlog javnosti.

Zaražene korisnike Doma prevoze kolicima u bolnicu / Foto: Marko Horvat

Kao zdravstveni djelatnici prije svega se vodimo interesima sigurnosti naših bolesnika, a u izlog javnosti su ih stavili upravo ti isti mediji koji nas zbog toga prozivaju.

No, svi mi koji smo ovih dana više na poslu nego kod kuće, a i kad smo kod kuće, izolirani smo jer nas se boje i naši vlastiti ukućani, svi mi koji ovih dana dajemo sve od sebe da pomognemo našim bolesnim sugrađanima, prije svega smo zadovoljni što nemamo scenarij Italije.

Zahvalni smo svima onima koji nam ne plješću s balkona, kao što se to radilo u istoj toj Italiji ili Španjolskoj, ali ovo je ipak Podravina”, kaže dr. Vesna Mađarić za Glas Podravine.


Tagovi: BOLNICA DOM ZA STARIJE DR VESNA MAđARIć INFEKTOLOGINJA

NEDAVNO OBJAVLJENO