Bolnici i školama u županiji plin poskupio čak tri i pol puta

Objavljeno, 18. lipnja 2023. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / Posvećenje novog uređaja za mamografiju u koprivničkoj bolnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijske vlasti konačno su donijele odluku o tome tko će zdravstvene ustanove, škole i njihove javne urede opskrbljivati plinom do kraja 2024. godine.

Prvi natječaj bio je raspisan još lani u prosincu, ali je poništen jer se na njega nije javio baš nitko. Koprivničko-križevačka županija tada je tražila plin za bolnicu, dom zdravlja, ljekarne, dom za starije, osnovne i srednje škole, županijsku upravu.

Procijenjena vrijednost nabave tada je bila 876.000 eura. No, nije stigla niti jedan ponuda, pa su u ožujku raspisali novi natječaj i podigli očekivanu vrijednost za dvostruko, odnosno na 1,74 milijuna eura. Na taj natječaj javila se samo tvrtka Međimurje plin.

Oni su ponudili da će Županiji traženi plin, oko 25 milijuna kilovatsati, nabaviti za nešto više od 3 milijuna eura (svi su iznosi bez pdv-a). Odnosno, za otprilike 74 posto više od ‘podebljane’ županijske procjene ili čak tri i pol puta više od prvog natječaja lani u prosincu.

S pdv-om ta objedinjena ponuda međimurske plinske tvrtke iznosi ukupno 3,78 milijuna eura, odnosno čak 28 milijuna kuna.

Župan Darko Koren ovih je dana donio odluku o odabiru ponuditelja, tvrtke Međimurje plin, s kojom će se sklopiti ugovor o opskrbi plina do 31. prosinca iduće godine.


Tagovi: BOLNICA MEđIMURJE PLIN PLIN šKOLE žUPANIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO