NEĆE IMATI TKO RADITI

Bolnice pred slomom: više od 1000 zaraženih doktora i medicinskih sestara

Objavljeno, 13. siječnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Covid jedinica intenzivnog liječenja u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u bolnicama i domovima zdravlja diljem Hrvatske pozitivno ili u samoizolaciji je čak 800 medicinskih sestara i 353 liječnika.

KBC Split se pokriva bez 36 liječnika i čak 82 medicinske sestre, KBC Zagreb bez 29 liječnika i 68 medicinskih sestara, KBC Rijeka bez 17 liječnika i 37 medicinskih sestara, piše N1. “U utorak smo imali 60 djelatnika, što u izolaciji, što u samoizolaciji, a jučer je ta brojka bila 106”, kaže ravnatelj KBC-a Sestara milosrdnica Davor Vagić.

U KBC-u Zagreb u utorak je ‘izvan stroja’ bilo 186, a u srijedu 244 djelatnika, dok je u KB Dubrava u utorak u izolaciji i samoizolaciji bilo njih 65.

Zadarska bolnica koja je brojčano manja od zagrebačkih KBC-ova, već je u problemu. “Imamo 55 bolesnih djelatnika – 33 medicinske sestre su bolesne, svako sastavljanje smjene je prilično umijeće i napor. Mi smo već sada u problemu, a osim toga, nama još dolazi velik broj teško bolesnih pacijenata”,, kaže ravnatelj Željko Čulina.

U KBC-u Zagreb, kaže pomoćnik ravnatelja Milivoj Novak, porast od gotovo 76 posto pozitivnih djelatnika u samo jedan dan ne izgleda dobro, prenosi Jutarnji list.


Tagovi: BOLNICE DOKTORI SESTRE ZARAžENI

NEDAVNO OBJAVLJENO