Bolnica zaposlila pet čistačica, sad ih traži još devet

Objavljeno, 07. svibnja 2024. Zdravlje
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Opća bolnica u Koprivnici / nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Opća bolnica traži još devetero čistača, odnosno čistačica nakon što ih je nedavno već zaposlila petero.

Bolnica u Bjelovaru raspisala je novi javni natječaj za ukupno devet čistača, odnosno spremača. Nudi se posao na neodređeno, a jedini je uvjet završena osnovna škola.

Na nedavni natječaj na kojem se tražilo pet čistačica stigle su čak 42 prijave. Nakon provedenog natječaja, bolnica je izabrala četiri žene i jednog muškarca. To su Kristina Horvat, Snježana Kapelčan, Sanela Migač, Marina Šćuric i Alen Saraja.

Ukupno 42 kandidatkinje i kandidata čija je prijava na natječaju ocijenjena zadovoljavajućom pisali su test, odnosno provjeru znanja. Pisani dio testiranja prošlo je 26 osoba.

Plaća 700-800 eura

Pitanja su bila iz poglavlja Smjernice za postupke čišćenja, Učestalost čišćenja/dezinfekcije po funkcionalnim područjima te Standardni operativni postupak čišćenja u zdravstvenim ustanovama.

Nakon pisanog ispita, povjerenstvo je kroz razgovor s kandidatima utvrđivalo interese, profesionalne ciljeve i motivaciju za rad na radnom mjestu spremačica, kao i stečeno radno iskustvo u struci te rezultate ostvarene u dosadašnjem radu.

Dvokružni ispit – pisani i usmeni – na koncu je iznjedrio petero kandidata koji su dobili najviše bodova te su primljeni na posao u bjelovarskoj Općoj bolnici.

S obzirom da se sad traži čak devetero čistača u bolnici, bit će zanimljivo doznati koliki je interes za tim poslom. Prema neslužbenim informacijama, prosječna neto plaća čistačice u bolnici je između 700 i 800 eura mjesečno.


Tagovi: BJELOVAR BOLNICA čISTAč čISTAčICA SPREMAčICA

NEDAVNO OBJAVLJENO