Bolnica zaposlila čak 14 čistačica: na natječaje javilo se 67 kandidata

Objavljeno, 31. svibnja 2024. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / ILUSTRACIJA / Fotografija nema baš nikakve veze s tekstom i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Opća bolnica zaposlila je ukupno 14 čistačica i čistača nakon dva provedena natječaja na koje se javilo 67 kandidata koji su prošli pisanu provjeru i intervju.

Ovaj tjedan, nakon provedenog natječajnog postupka, na poslove radnog mjesta spremača u sustavu s posebnim uvjetima rada u Općoj bolnici u Bjelovaru odabrani su Gordana Bota, Marija Bušek, Kristina Horvat, Mateo Mareš, Sanela Migač, Ana Pereković, Martina Pravica, Marina Šćuric i Tibor Šestak.

Ranije, u ožujku, na ista radna mjesta čistača primljeno je petero kandidata. S izabranim kandidatima zaključit će se ugovor o radu na neodređeno vrijeme uz probni rad od jedan mjesec, ističu u bolnici. Jedini je uvjet bila osnovna škola.

Pisani ispit

No, svih 67 kandidata pisalo je test, odnosno provjeru znanja iz poglavlja Smjernice za postupke čišćenja, Učestalost čišćenja/dezinfekcije po funkcionalnim područjima te Standardni operativni postupak čišćenja u zdravstvenim ustanovama.

Nakon pisanog ispita, povjerenstvo je kroz razgovor s kandidatima utvrđivalo interese, profesionalne ciljeve i motivaciju za rad na radnom mjestu spremačica, stečeno radno iskustvo u struci te rezultate ostvarene u dosadašnjem radu.

Dvokružni ispit – pisani i usmeni – na koncu je iznjedrio 14 kandidata koji su dobili najviše bodova te su primljeni na posao. Prema neslužbenim informacijama, prosječna neto plaća čistačice u bolnici je između 700 i 800 eura mjesečno.


Tagovi: BJELOVAR BOLNICA čISTAčICA NATJECAJ SPREMAčICA

NEDAVNO OBJAVLJENO