STIŽU NOVE MEDICINSKE SESTRE

Bolnica otvorila Covid odjel, danas na razgovoru za posao 31 osoba

Objavljeno, 05. listopada 2020. Zdravlje
# Foto: Luka Krušec / KLIKAJ.HR (medicinske sestre u Koprivnici)
AUTOR
Redakcijski tekst

U novom paviljonu dnevne bolnice u Općoj bolnici Koprivnica od ponedjeljka je opet u funkciji Covid odjel u kojem će se zbrinjavati pacijenti zaraženi koronavirusom.

Odluka o otvaranju Covid odjela donijeta je nakon što je epidemija izbila u ilegalnom domu za starije osobe u Legradu kod Koprivnice u kojem je zasad zaraženo čak 20 osoba.

“Bolnica ovog časa u punoj izolaciji na Covid odjelu može zbrinuti 60-ak pacijenata. No, brojka može biti i veća jer je bolnica spremna za prihvat takvih pacijenata i po drugim odjelima”, navodi ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić.

Devčić upozorava kako je u županiji očito riječ o intenzivnom lokalnom širenju te se mogu očekivati različiti scenariji. No, ističe kako imaju dovoljno ljudi i opreme da se suoče s tim izazovima.

Danas /ponedjeljak/ u bolnicu od jutra stiže čak 31 kandidatkinja koja se javila na javni natječaj za posao medicinske sestre. Dolaze na testiranje i intervju za posao.

POSAO ZA 12 SESTARA

Neke od novih sestara bit će odmah angažirane na Covid odjelu, otkriva bolnički ravnatelj.

Za radno mjesto medicinske sestre na razgovor danas dolazi 16 kandidatkinja, a posao će na koncu dobiti njih šest. Stiže i deset kandidatkinja za prvostupnicu sestrinstva, a bolnica je tražila tri.

Testiranje i intervju obavit će i dvije kandidatkinje za medicinsku sestru pripravnicu, a posao će dobiti jedna od njih. Osim njih, stižu i tri kandidatkinje za medicinsku sestru primalju, a traže se dvije.

Od 31 kandidatkinje koja će danas od 8 ujutro u bolnici prolaziti potrebnu provjeru znanja i sposobnosti, tako, poslu se može nadati njih 12.

Od srpnja lani do izbijanja epidemije potkraj veljače ove godine Opća bolnica u Koprivnici zaposlila je ukupno 44 medicinske sestre ili prvostupnice sestrinstva.


Tagovi: BOLNICA COVID ODJEL MEDICINSKE SESTRE

NEDAVNO OBJAVLJENO