Bolnica morala poništiti natječaj za 12 medicinskih sestara. Nitko se nije javio

Objavljeno, 13. travnja 2024. Zdravlje
# Foto: Facebook / Prosvjed medicinskih sestara za veće plaće u Zagrebu
AUTOR
Redakcijski tekst

Opća bolnica u Koprivnici poništila je veći dio javnog natječaja kojim je nedavno tražila nove zaposlenike.

Bolnica je početkom ožujka, među ostalim, tražila 12 medicinskih sestara i četiri liječnika za hitni bolnički odjel. Na koncu su zaposlili tek jednog liječnika i niti jednu sestru. To je prilično zabrinjavajuć podatak.

Od dvoje traženih kuhara popunili su samo jedno mjesto, a upražnjeno je ostalo i novo radno mjesto za zdravstveno-laboratorijskog tehničara.

Na tom natječaju bolnica je tražila ukupno 24 zaposlenika, uglavnom na neodređeno: četiri liječnika za hitni bolnički odjel i 12 sestara, prvostupnicu primaljstva, laboratorijskog tehničara, tri spremačice, dva kuhara te jednog pomoćnog radnika.

Na koncu je zaposleno tek sedmero novih radnika. Najveći je interes bio za radno mjesto spremačica za koje se javilo čak 12 kandidatkinja i kandidata. Popunjena su sva tri mjesta.

Za doktora medicine na hitnom bolničkom odjelu izabran je Karlo Crnković, za prvostupnicu primaljstva Victoria Savić, a za radno mjesto kuharice Mateja Krajnović. Pomoćni radnik je Ronald Ribarić, a čistačice Željka Rabuzin, Valentina Premec i Petra Levaković.

Po svemu sudeći, koprivnička bolnica morat će raspisati novi javni natječaj za 12 medicinskih sestara i troje liječnika za hitni bolnički odjel.


Tagovi: BOLNICA MEDICINSKE SESTRE NATJECAJ

NEDAVNO OBJAVLJENO