RASPISAN NOVI NATJEČAJ

Bolnica ima 45% više liječnika nego prije, ali nedostaje sestara

Objavljeno, 04. ožujka 2020. Zdravlje
# Foto: OPĆA BOLNICA / ILUSTRACIJA / Operacijska dvorana u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Opća bolnica u Koprivnici želi zaposliti još 11 medicinskih sestara i prvostupnika sestrinstva, a natječaj je otvoren do ponedjeljka.

Zadnjih mjeseci raspisano je desetak natječaja za različita radna mjesta u bolnici, a najviše nedostaje upravo medicinskih sestara. Od srpnja do danas, tako, u koprivničkoj bolnici zaposleno je 37 medicinskih sestara i prvostupnika sestrinstva.

Novim natječajem kojeg je ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić raspisao u ponedjeljak traži se ukupno 15 radnika: osam medicinskih sestara (jedna sestra primalja u rodilištu), tri stručna prvostupnika sestrinstva te po jedan psiholog, logoped, terapeut i laboratorijski tehničar.

S druge strane, čini se kako situacija s liječnicima ipak nije tako crna kako se prikazuje. Prema službenim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, broj liječnika u bolnici od ulaska Hrvatske u Europsku uniju u srpnju 2013. do lani povećan je za čak 45 posto.

Prema tim podacima, koprivnička je bolnica tijekom 2013. imala ukupno 73 liječnika, a početkom prošle godine bilo ih je čak 106. Iz bolnice je zadnjih godina otišlo najmanje 20-ak iskusnih liječnika, uglavnom u inozemstvo, ali očito ih je došlo mnogo više.


Tagovi: BOLNICA LIJECNICI MEDICINSKE SESTRE NATJECAJ

NEDAVNO OBJAVLJENO