SKANDALOZNA ODLUKA SUCA ISTRAGE

Bježao patroli, prolazio kroz crveno, zabio se u policiju. Sudac ga pustio…

Objavljeno, 04. ožujka 2021. Crna kronika
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Muškarac (33) koji je sumanuto bježao policiji počinivši bezbroj prekršaja i kaznenih djela osumnjičen je za obijesnu vožnju, a otkriven je i razlog takvog divljanja na cesti.

Vozač golfa, naime, bio je pod utjecajem kokaina i s oduzetom vozačkom, otkrila je policija. Filmska potjera dogodila se 27. veljače oko 13 sati u Vukovaru, o čemu smo već PISALI.

“Vozač se oglušio na naredbe policijaca iz službenog vozila da zaustavi golf te je naglo povećao brzinu i u nepreglednom zavoju prelazio u suprotni trak te pretjecao kolonu vozila.

Dolaskom do raskrižja prošao je kroz crveno brzinom većom od 100 km/h. Nepropisno je obilazio zaustavljena vozila i prolazio kroz raskrižja oduzimajući prednost prolaskadrugima.

Dolaskom do kolnog ulaza u svoju kuću naglo je povukao ručnu okrenuvši golfa za 180 stupnjeva i krenuo naprijed udarivši potom u prednji dio službenog policijskog vozila.

Potom je izašao i počeo bježati, no u tome su ga spriječili policijski službenici koji su u opisanom događaju zadobili tjelesne ozljede, a na policijskom vozilu je nastala materijalna šteta”, otkrili su iz policije.

Nakon ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora. No, sudac istrage odbio je taj prijedlog te je vozaču odredio obvezu redovitog javljanja u policiju.

Državno odvjetništvo žalilo se na tu odluku tražeći da se obijesnog vozača svakako stavi iza rešetaka tijekom istrage.


Tagovi: BJEžAO POLICIJI KOKAIN KROZ CRVENO VUKOVAR

NEDAVNO OBJAVLJENO