Bizarna nesreća: bila na sahrani pa na nju pao veliki nadgrobni spomenik

Objavljeno, 30. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: KOMUNALAC / ILUSTRACIJA / Gradsko groblje u Samoboru
AUTOR
Redakcijski tekst

Komunalac i Grad gospođi Vlatki moraju isplatiti odštetu jer je ozlijeđena nakon što je na nju pao veliki nadgrobni spomenik na gradskom groblju.

Prema tužbi, ona je stradala kad je oko 15 sati prolazila glavnim samoborskim grobljem, a na nju je iznenada pao spomenik, odnosno nadgrobna ploča. Došlo je do natučenje lijeve natkoljenice i desne potkoljenice te je završila na operaciji. Dogodila se i akutna stresna reakcija.

Liječenja je ambulantno, potom je četiri dana bila u bolnici, a kasnije četiri mjeseca na bolovanju, od čega tri tjedna na štakama. Gospođa Vlatka po zanimanju je frizerka.

Vlatka i svjedokinja Vera ispričale su kako su kobnog dana u prosincu 2008. (dakle, prije gotovo 14 godina!) prolazile između grobova obitelji Keserić i Kussevich te je u jednom trenutku Vera vidjela da je počeo padati nadgrobni spomenik sa groba obitelji Kussevich.

Vlatka pala u nesvijest

“U tom trenutku povukla sam Vlatku prema natrag i taj spomenik je pao na dio njezine glave i gornji dio lijeve noge, nakon čega je skliznuo s nje, a Vlatka je pala u nesvijest“, ispričala je gospođa Vera.

Bile su na sahrani prijateljičina oca, a ispred njih nitko od sudionika povorke nije prolazio istim putem, nitko nije dodirivao, niti se naslanjao na spomenik, pa niti Vlatka.

“Tog dana bio je pokop moga oca i vidjela sam kako stećak pada prema Vlatki i okrznuo ju je po nozi te je ona pala na stražnjicu i bila u nesvijesti”, navela je prijateljica koja je tog dana sahranjivala oca na groblju u Samoboru.

Sutkinja je u petak prihvatila tužbu te Komunalcu i Samoboru odredila da Vlatki moraju platiti 28.000 kuna odštete i 19.000 kuna odvjetničkih troškova. Na odštetu moraju zaračunati i kamate, pa se ukupan iznos može popeti i na više od 80.000 kuna. No, presuda je nepravomoćna.


Tagovi: GROBLJE ODšTETA PAO SPOMENIK SAMOBOR

NEDAVNO OBJAVLJENO