OPTUŽNICA ZA KRIVOTVORENJE POTPISA

BIZARAN SLUČAJ Sin tužio majku jer ga je prevarila na sudu

Objavljeno, 05. lipnja 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK
AUTOR
Redakcijski tekst

Romeo podnio je optužnicu protiv majke Ivanke zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave nakon koje je ostao bez čak 35.000 kuna.

Bizaran slučaj događa se na Općinskom sudu u Virovitici na kojem je sin pokrenuo privatni kazneni postupak protiv majke nakon što je Državno odvjetništvo odbacilo njegovu prijavu.

Romeo koji živi i radi u Irskoj tvrdi kako je majka krivotvorila njegov potpis na punomoći za zastupanje na sudu u povodu privatne tužbe za naknadu šete koju je protiv njih pokrenuo jedan Zagrepčanin.

Da je tužen i presuđen u tom postupku Romeo je doznao tek kad mu je FINA ovrhom sjela na račun te skinula 35.000 kuna.

“Majka me time onemogućila u dokazivanju da vjerovniku iz Zagreba ne dugujem baš ništa”, tvrdi sin u optužnici.

Traži novac s kamatama

Bio je, kaže, šokiran nakon što mu je novac skinut s računa. Na sudu ga u tom kaznenom postupku protiv majke zastupa poznati virovitički odvjetnik kojem je Ivanka u prijašnjem postupku za naknadu štete predala navodno lažnu sinovu punomoć.

Isti odvjetnik je ovaj put predložen i kao svjedok koji je spreman potvrditi sve Romeove navode.

Romeo optužnicom traži da se majku za kazneno djelo krivotvorenja isprave osudi na šest mjeseci uvjetnog zatvora uz obvezu plaćanja svih 35.000 kuna s kamatama.

Nije poznato zbog čega je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici odbacilo kaznenu prijavu koja je podnesena protiv majke. No, progon je na koncu preuzeo sin.


Tagovi: KRIVOTVORENJE MAJKA SIN TUžBA VIROVITICA

NEDAVNO OBJAVLJENO