KAKVA JE OVO PRESUDA?

Bivšoj ženi nakon prekida prijetio, vrijeđao je, fizički napao. Kažnjen s – 300 kn!

Objavljeno, 25. kolovoza 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Zbog nasilničkog ponašanja prema bivšoj supruzi Marko (38) mora platiti kaznu od tek 300 kuna, stoji u nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Varaždinu.

Prema presudi, kriv je jer se u svibnju ove godine nasilnički ponašao u obitelji tako da je putem mobitela nazvao bivšu suprugu Mateju s kojom ima sina (7) te joj prijetio riječima “naći ću te, sredit ću te”.

Osim toga, unatrag godinu dana pa sve do svibnja ove godine, kad je žena blokirala njegove pozive, slao joj je uvredljive sms poruke sadržaja “droljetina, kurvetina, boleština retardirana i slično”. To je kod bivše supruge “izazvalo povredu dostojanstva i osjećaj uznemirenosti i ugroženosti”.

Mateja na sudu je navela i kako ju je bivši suprug napao pred pogonom varaždinske tvrtke u kojoj ona radi.

“Iz ruke mi je uzeo mobitel i razbio ga, pa me naguravao i rukom udarao po glav. Prestao je tek kad je stigla moja kolegica s posla i počela vikati na njega”, ispričala je Mateja.

Kaže kako je odmah otišla na policiju i prijavila što se dogodilo, ali nije inzistirala da se protiv Marka pokrene bilo kakav postupak jer je htjela da zbog zajedničkog djeteta imaju normalne odnose.

Napad ispred pogona tvrtke Općinski sud nije uzeo u razmatranje jer se dogodio nekoliko mjeseci ranije i nije bio dio tužbe koju je protiv Marka podnijela policija.

Kažnjen je s 1050 kuna, ali u kaznu mu je uračunato uhićenje i zadržavanje u policijskoj pritvoru pa je iznos smanjen na 450 kuna. Ako kaznu podmiri u roku, platit će tek 300 kuna.

Marko i Mateja pet godina bili su u izvanbračnoj zajednici, a prekinuli su prije godinu dana i otad je počeo pakao za jadnu ženu s kojom je dijete ostalo živjeti.


Tagovi: NASILJE PRESUDA PRIJETIO žENI SMS

NEDAVNO OBJAVLJENO