FRKA ZBOG NEISPRAVNE SLAVINE

Bivši saborski zastupnik HDZ-a napravio incident u dućanu pa zvali policiju

Objavljeno, 27. lipnja 2021. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / ARHIVA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati političar, bivši saborski zastupnik HDZ-a napravio je incident u dućanu s kućnim potrepštinama zbog čega je morala intervenirati i policija.

Sve se dogodilo lani u studenome oko 11.40 sati u trgovini Stubmar u Stubičkim Toplicama. Prema presudi, Branimir Salijević (68) iz Jakovlja “narušavao je javni red i mir na način da je, nezadovoljan kupnjom stvari – vodovodne slavine, na sav glas vičući vrijeđao vlasnicu trgovine Marinu riječima: Prodajete šrot robu!”

“Nakon toga ju je rukom odgurnuo od sebe, pri čemu ista nije zadobila vidljive tjelesne ozljede, a liječničku pomoć je odbila, dakle, narušavao javni red i mir u trgovini kao javnom mjestu vičući i vrijeđajući vlasnicu trgovine te odgurnuvši istu”, stoji u presudi prekršajnog suda.

Salijević je, inače, diplomirani politolog u mirovini, a u prvom je sazivu bio saborski zastupnik HDZ-a ispred Vijeća općina. Kasnije je prešao u Hrvatsku stranku umirovljenika te je bio njihov kandidat na izborima za Sabor.

On se na sudu branio kako je tamo kupio vodovodnu slavinu koja je bila neispravna, pa ju je htio vratiti.

“Čim sam je kod kuće otvorio, vidio sam da se navoj vrti stalno bez prestanka, odnosno da je slavina oštećena pa sam otišao u dućan i prodavačici rekao da je slavina neispravna te zamolio da mi je zamijeni. Ona je to odbila”, ispričao je Salijević.

ODGURNUO VLASNICU DUĆANA

Pokušao je, kaže, problem riješiti s vlasnicom trgovine, ali nije uspio. Kaže kako u prodavaonici nije niti vikao, niti galamio, niti vrijeđao vlasnicu Marinu. No, vlasnica je na sudu ispričala ponešto drugačiju verziju incidenta. Kaže kako se kupac uopće nije htio smiriti te je u jednom času sam iz dućana uzeo neku drugu kutiju sa slavinom i pokušao izaći.

“Stala sam ispred njega, a on me je tada, držeći kutiju s obje ruke, s tom kutijom sa slavinom odgurnuo te izašao van iz trgovine. No, vani je bio direktor firme, moj sin, koji mu je uspio uzeti kutiju. Kupac je cijelo vrijeme jako vikao da smo bezobrazni, da prodajemo šrot robu i da će on nama pokazati.

Tako da su ostali kupci pobjegli van iz prodavaonice jer su se uplašili. Kada sam pogledala van iz prodavaonice, vidjela sam da je kupac ostavio auto na desnoj polovici kolnika tako da je bio otežan i promet, pa je nastao krkljanac”, naglasila je vlasnica dućana u Zagorju.

Njezine je riječi potvrdila prodavačica Suzana koja mu je tog dana prodala slavinu. Nakon incidenta pozvali su policiju koja je brzo došla u dućan, ali kupac je u međuvremenu otišao sa svojom slavinom koju je došao reklamirati.

Salijević je, dakle, proglašen krivim i osuđen na kaznu od 300 kuna. Presuda je nepravomoćna.


Tagovi: BRAMIMIR SALIJEVIć INCIDENT SLAVINA ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO