Bivši predsjednik uprave Podravke novi je direktor poznate tvrtke

Objavljeno, 17. svibnja 2024. Vijesti
# Foto: BOBIS / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Bivši predsjednik uprave Podravke ima novi posao: ovih je dana postao novi direktor poznate tvrtke u Dalmaciji.

Kako doznajemo, Miroslav Vitković je imenovan za predsjednika uprave pekarsko-slastičarske tvrtke Bobis sa sjedištem u Solinu. Vlasnik Bobisa je splitski trgovački lanac Tommy.

Dužnost predsjednika uprave Podravke Vitković je obnašao u najturbulentnijem razdoblju nakon izbijanja afere Spice, od 2009. do 2012. godine. U tom razdoblju uspio je stabilizirati kompaniju te sanirati financijske probleme.

Miroslav Vitković / Foto: ARHIV

No, imao je i brojne druge visoke menadžerske funkcije: od direktora prodaje do čelnog čovjeka Podravkine tvrtke u Ljubljani. Na čelu kompanije 2012. ga je zamijenio SDP-ov dužnosnik Zvonimir Mršić.

Miroslav Vitković nedavno se preselio u Split te ovih dana prihvatio ponudu da vodi Bobis, tvrtku koja je lani ostvarila 31 milijun eura prihoda uz rast od 24 posto. Bobis je istodobno imao 3,7 milijuna eura dobiti, što je čak 1100 posto više nego predlani.

Tvrtka sa sjedištem u Solinu zapošljava 620 ljudi čija je prosječna neto plaća, prema podacima Financijske agencije, lani iznosila mizernih 737 eura.


Tagovi: BOBIS MIROSLAV VITKOVIć PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO