DOBIT BILA OSJETNO NIŽA

Bivši direktor Piškornice malo je ‘frizirao’ dobit, pa su sad morali ispravljati brojke

Objavljeno, 09. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica / Mladen Jozinović
AUTOR
Redakcijski tekst

Javna tvrtka za zbrinjavanje otpada Piškornica izmijenila je financijske izvještaje za 2016. i 2017. te ih nedavno dostavila Financijskoj agenciji. Dobit poduzeća izmjenama je osjetno smanjena.

Riječ je o zadnje dvije godine mandata kontroverznog direktora Piškornice Mladen Jozinovića koji je prijavljen zbog isplate više od milijun kuna bonusa i honorara. Jozinović je zbog prikazane dobiti od čak deset milijuna kuna u 2016. godini imao pravo na deset posto bonusa, pa si je isplatio milijun kuna. No, dobit na koncu nije bila tolika.

Skupština poduzeća Piškornica sanacijsko odlagalište usvojila je izmijenjene financijske rezultate prema kojima je neto dobit u 2016. bila oko sedam milijuna kuna, a u 2017. godini – umjesto prikazanih 757.000 kn – samo simboličnih 22.000 kuna.

Ukratko, u Jozinovićevim financijskim izvještajima u rashodima se nije prikazivala cijela amortizacija te rezerviranja i usklađivanja, potvrdili su neovisni revizori i skupština društva.

Jozinović, primjerice, u izvještajima za 2016. godinu uopće nije rezervirao sredstva za troškove obnove prirodnih bogatstava, odnosno sanaciju odlagališta nakon zatvaranja. To je bila zakonska obveza i trebalo je rezervirati oko 1,8 milijuna kuna.

Inače, Mladen Jozinović je tijekom 2016. na Piškornicu dovozio gomilu smeća iz svih dijelova Hrvatske, pa je prihod poduzeća iznosio 22,2 milijuna kuna. Lani je pak ostvaren prihod od 16,6 milijuna kuna (za četvrtinu manje) uz simboličnu dobit od 34.000 kuna.


Tagovi: DOBIT MLADEN JOZINOVIć PISKORNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO