OPTUŽENA ZA MILIJUNSKU ŠTETU

Bivša ravnateljica Porezne stvarno nema sreće. Banka joj želi uzeti nekretnine

Objavljeno, 30. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: Youtube screenshot / Al Jazeera
AUTOR
Redakcijski tekst

Bivša ravnateljica Porezne uprave RH Nada Čavlović Smiljanec (SDP) doista nema sreće. Već duže joj se sudi zbog USKOK-ove optužnice da je stopiranjem naplate poreznog duga od osječke tvrtke OLT kontroverznog poduzetnika Željka Biloša državu oštetila za 9,5 milijuna kuna, a sad se našla i na udaru jedne poslovne banke.

Sberbank, naime, ovrhom joj želi uzeti nekretnine u Virovitici zbog potraživanja teških oko 28.000 kuna, na što se uračunavaju i kamate. Ta je banka, tako, sudu već podnijela prijedlog za ovrhu nad nekretninom u Koriji kod Virovitice ukupne površine 165 četvornih hvati. Ovrha je pokrenuta još u listopadu 2017. godine, a banka je ovih dana zatražila i da upiše založno pravo kako bi spriječila manipuliranje nekretninom.

Nije poznato o kakvu je dugu poznate Virovitičanke prema Sberbanci riječ. Nagađa se tek kako nije uredno podmirivala kreditne obveze.

Nada Čavlović Smijanec našla se 2012. godine u središtu afere kad je, prema tvrdnjama USKOK-a, otkriveno da je kao ravnateljica Porezne uprave RH pogodovala poduzetniku Bilošu u nenaplati milijunskog poreznog duga. Osim njoj, u tom predmetu sudi se Bilošu i bivšoj šefici osječke Porezne uprave Ružici Kovačević.

Biloš je poznat i iz afere nezakonitog pribavljanja informacija od policijskih inspektora, a suoptuženik mu je i Jozo Petrović, konzultant MOL-a blizak Tomislavu Karamarku. Suđenje u tom predmetu počeo je lani.


Tagovi: NADA CAVLOVIC SMILJANEC OVRHA POREZNA

NEDAVNO OBJAVLJENO