ZORAN JOJ POSUDIO

Bivša Mamićeva snaha Monika Kravić mora vratiti 200.000 posuđenih eura

Objavljeno, 16. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: GOXMAG, licencirana fotografija / Monika Kravić, bivša snaha Zdravka Mamića
AUTOR
Redakcijski tekst

Monika Kravić, bivša supruga sina Zdravka Mamića, mora Zdravkovu bratu Zoranu vratiti posuđenih 200.000 eura, presudio je Općinski sud.

“Kad me tražila pozajmicu, bila je u braku s Marijem Mamićem. Htjeli su kupiti neku kuću u Ravnoj Gori. Radilo se o pozajmici od 200.000 eura, a s Monikom Kravić Mamić sklopio sam ugovor kod javnog bilježnika”, rekao je Zoran Mamić na sudu, kako piše Večernji.

Tvrdi kako joj je novac posudio u prosincu 2014. godine, a trebala ga je vratiti u roku od dvije do tri godine. U međuvremenu Monika se razvela od Marija, a novac nije vratila.

Prema izvatcima s bankovnog računa, u prosincu 2014. Monika je na svoj račun sama uplatila 918.000 kuna, a par dana kasnije 300.000 kuna uplatio joj je tadašnji suprug Mario.

Monika Kravić potvrdila je kako je kod javnog bilježnika potpisala ugovor sa Zoranom Mamićem, ali tvrdi da od njega nikad nije dobila nikakav novac.

Nije znala što potpisuje

“Taj sam ugovor potpisala na zahtjev svog supruga Marija Mamića. Nisam ga čitala ni gledala što potpisujem, a nisam supruga puno ni ispitivala oko toga. On mi je samo rekao da je to dio nekih njihovih poslovnih kombinacija”, branila se na sudu.

No, kako nikako nije mogla dokazati otkud joj onih 918.000 kuna koje je uplatila na vlastiti račun, sud je zaključio da je riječ o pozajmici Zorana Mamića.

Bivša Mamićeva snaha, tako, mora vratiti cijeli iznos od 200.000 kuna plus kamate, a naloženo joj je i da plati sudske troškove u iznosu od 167.000 kuna, piše Večernji.

Nekoliko mjeseci nakon te posudbe, početkom ljeta 2015. godine, braća Zdravko i Zoran Mamić bili su uhićeni u uskočkoj akciji kojim ih se tereti za kriminal težak čak 120 milijuna kuna.


Tagovi: MAMIćEVA SNAHA MONIKA KRAVIć ZORAN MAMIć

NEDAVNO OBJAVLJENO