OSUĐEN NA SEDAM MJESECI

‘Bit ćeš moja ili ničija’, zaprijetio je ženi kad mu je rekla da želi rastavu

Objavljeno, 11. srpnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

“Bit ćeš moja ili ničija! Ako se odlučiš na razvod, ubit će te pištoljem ili ću te zgaziti na cesti, ali živa ostati nećeš”.

Zbog tih je prijetnji upućenih supruzi, Slavko iz okolice Čakovca ovih dana pravomoćno osuđen na sedam mjeseci zatvora uvjetno. Prema presudi, tog dana supružnici su se vozili u automobilu kad je žena priopćila da želi rastavu.

“Uplašila sam se za svoj život. On nije bio pri sebi, vozilom se zaletavao prema drugim parkiranim automobilima i reklamama kraj ceste, pa je naglo kočio. Pozvala sam policiju čim smo se razišli”, svjedočila je supruga Nada tijekom sudskog postupka.

Kako nije bilo nikakvih svjedoka koji su čuli te prijetnje, Općinski, a kasnije i Županijski sud u cijelosti su povjerovali Nadinom iskazu jer je bio životan i uvjerljiv.

Slavko je u žalbi na nepravomoćnu presudu isticao kako nije kriv te kako je tijekom postupka bila “riječ protiv riječi”.

“Nisam imao motiva za tako ozbiljnu prijetnju, niti imam pištolj”, opovrgavao je Slavko počinjenje kaznenog djela prijetnje prema bliskoj osobi.

No, Županijski sud mu nije povjerovao. Potvrdio je presudu od sedam mjeseci zatvora koja se neće izvršiti ako u roku od godinu dana ne počini novo kazneno djelo.

Nije poznato jesu li Slavko i Nada još zajedno.


Tagovi: PRESUDA PRIJETNJA RASTAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO