PRILIČNO 'PLODAN' VIKEND

Bez milosti prema vozačima: jednom 15 dana zatvora, drugom 15.000 kn kazne

Objavljeno, 22. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Zbog vožnje u pijanom stanju muškarca (32) iz Koprivnice Općinski sud kaznio je u subotu s čak 15.000 kuna i oduzimanjem vozačke dozvole na šest mjeseci.

Kako je priopćila koprivnička policija, zatečen je u petak oko 23.30 sati kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,89 promila. Nije bilo milosti. Prenoćio je u policijskom zatvoru te ujutro priveden na prekršajni odjel Općinskog suda gdje je po kratkom postupku zaradio rekordnu kaznu.

Slično se proveo i 22-godišnjak koji je u subotu u 3.40 ujutro u Koprivnici zatečen kako upravlja automobilom pod 1,86 promila. On se nije zaustavio na policijski znak, već je zbrisao i vozilo ostavio na parkiralištu.

Pokušao je pobjeći pješice, ali nije mu uspjelo. Kažnjen je s 12.000 kuna i četiri mjeseca bez vozačke.

Treći se slučaj također dogodio u Koprivnici. Vozač je oko 19.20 sati zatečen za volanom pod utjecajem alkohola od 1,66 promila. Procedura je bila standardna i prilično učinkovita: nakon noćenja u policijskoj ćeliji, ujutro je priveden sucu koji mu je odrezao 10.500 kuna kazne i dva mjeseca bez vozačke.

Na koncu, mladi vozač (22) zaradio je čak 15 dana zatvora jer je u 13.50 sati u Majurcu kod Križevaca zatečen kako vozi prije položenog vozačkog ispita. Odmah je predan u zatvor u Bjelovar, a s obzirom na visinu kazne očito mu to nije prvi put.


Tagovi: KAZNE PIJANI VOZAčI ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO