NOĆ HRVATSKOG FILMA

Besplatan filmski maraton i u Koprivnici: osam sati najboljih hrvatskih filmova

Objavljeno, 20. listopada 2019. Zabavno
# Foto: MARKO HORVAT / Kino Velebit u Koprivnici ima novo platno i procesor zvuka
AUTOR
Redakcijski tekst

Besplatni maraton najboljih hrvatskih filmova ove će se godine održati u petak, 25 listopada, u osam gradova: Koprivnici, Zagrebu, Splitu, Sisku, Dubrovniku, Vukovaru, Otočcu i Malom Lošinju.

Riječ je o programu Noć hrvatskog filma i novih medija koji će biti upriličen u petak od 18 sati do subote u 2 sata ujutro. U tih osam sati u svakom od gradova bit će prikazan drugačiji filmski program, za koji je zadužena umjetnička voditeljica festivala Irena Škorić.

U osam hrvatskih kina prikazat će se, tako više od stotinu domaćih ostvarenja. Za najmlađe tu su, primjerice, crtići Čudesna šuma i Šegrt Hlapić te filmovi Vuk samotnjak i Duh u močvari.

U programu je i pet kultnih ostvarenja nastalih prije 50 godina: Bulaijćeva Bitka na Neretvi, Mimičin Događaj, Vrdoljakov Kad čuješ zvona, Papićeve Lisice i Zafranovićeva Nedjelja.

Tu su i novi domaći filomovi: F20 Arsena Antona Ostojića, Sam samcat Bobe Jelčića, Za ona dobra stara vremena Eduarda Galića u kojem je svoju posljednju filmsku ulogu odigrao veliki Ivo Gregurović.


Tagovi: FILMSKI MARATON KINO

NEDAVNO OBJAVLJENO