Belupo imenovao novog predsjednika uprave, dosadašnjem nisu zahvalili

Objavljeno, 04. srpnja 2023. Vijesti
# Foto: ARHIVA / Belupova tvornica u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravkina farmaceutska tvrtka Belupo imenovala je novog predsjednika uprave svojeg poduzeća u BiH.

Kako su u utorak naveli, skupština sarajevske Farmavite imenovala je mr. sc. Benjamina Šahovića novim predsjednikom uprave. Mandat će trajati četiri godine, počeviši od 1. srpnja.

Šahović dolazi s pozicije pomoćnika predsjednika uprave nakon 16 godina rada u kompaniji. Višegodišnje poslovno iskustvo stjecao je na rukovodećim pozicijama od nabave, prodaje, marketinga, strateškog planiranja te razvoja poslovanja kompanije.

Zanimljivo, Belupo ne navodi što je s dosadašnjim dugogodišnjim predsjednikom uprave Farmavite Sabahudinom Žujom. Odnosno, odlazi li iz tvrtke u mirovinu ili ostaje na nekoj drugoj funkciji. Znakovito je da u priopćenju Žuji nisu ni zahvalili na dosadašnjem radu.

Farmavita Sarajevo od 2008. godine strateški je partner Belupa. Sabahudin Žujo bio je i tada na čelu tvrtke sa sjedištem u Vogošći te je funkciju čelnog čovjeka Farmavite u okrilju Belupa obnašao sve do danas. Dakle, punih 15 godina.

Belupo je tada kupio 65 posto udjela u Farmaviti, a vlasnik Sead Babić do danas je zadržao 35 posto udjela. Vlasnička struktura, dakle, nije se mijenjala.

Danas Farmavita broji oko 200 zaposlenika, a lani je ostvarila prodaju u iznosu od 36 milijuna eura, odnosno oko 270 milijuna kuna, što je 6 posto više nego predlani.

Neto dobit sarajevske farmaceutske tvrtke u većinskom vlasništvu Belupa prošle je godine iznosila 23 milijuna kuna (oko tri milijuna eura) i bila je manja za 12 posto.


Tagovi: BELUPO BENJAMIN šAHOVIć FARMAVITA SABAHUDIN žUJO SARAJEVO

NEDAVNO OBJAVLJENO