Bazeni Cerine u minusu 1,3 milijuna, Pevec u plusu 1,6 milijuna kuna

Objavljeno, 13. rujna 2022. Vijesti
# Foto: Bazeni Cerine / Hidrogimnastika na koprivničkim bazenima
AUTOR
Redakcijski tekst

Unatoč ograničenjima vezanima uz epidemijske mjere, sektor upravljanja objektima koprivničkoga Komunalca ostvario je lani dobit od gotovo milijun kuna uz prihode od 14 milijuna kuna.

Komunalac upravlja brojnim nekretninama, od kojih su najvažnije Gradski bazeni Cerine, prodajni centar Pevec, brojne sportske dvorane i Dom mladih u središtu grada. Posebno je važno da je centar Pevec, čiju je kupnju oporba žestoko kritizirala godinama, postao i više nego samoodrživ.

Prema podacima Komunalca, centar Pevec lani je ostvario blizu četiri milijuna kuna prihoda, što je rast od otprilike 7 posto. Ostvarena je pritom i neto dobit od 1,65 milijuna kuna koja je nešto veća u odnosu na godinu ranije.

„Prihodi od prodaje, kod kojih je evidentiran rast, najvećim se dijelom odnose na ukupne prihode od najma. Ostvareni prihodi su prvenstveno od zakupa poslovnih prostora u objektu Pevec koje koristi Pevex Bjelovar, prodajni i skladišni prostor u prizemlju te vanjski prostor ukupne površine 7832 četvornih metara.

Trgovački centar Pevec u Koprivnici - tvrtka Zdravku Pevecu nije ukrala ime
Centar Pevec u Koprivnici / Foto: Danica.hr

Tu je i Prima commerce Bjelovar, Namještaj Mima Pula, Stanić Sveta Nedjelja, Obrt Mežnarić Koprivnica, Smartphone i tablet servis Koprivnica, Medico Home, Goin Koprivnica i Podravka koja ima skladišni prostor u prizemlju površine 3648 kvadrata i 2400 kvadrata skladišnog prostora na katu, što je ukupno 6048 kvadrata.

Asfaltirano parkiralište od 1000 četvornih metara koristi Megaprojekt, a prostor veličine 558,33 kvadrata na katu Peveca koristi Komunalac. U tom su prostoru uređena dva igrališta s umjetnom travom za mali nogomet te kafić“, tumače u Komunalcu.

Gradski bazeni Cerine ostvarili su lani prihod u iznosu od 4,6 milijuna kuna, što je više za 24 posto u odnosu na predlani kad su bazeni bili izravno pogođeni strogim lockdown mjerama te su jedno vrijeme bili potpuno zatvoreni. Lani je ostvaren gubitak od 1,3 mlijuna kuna, što je upola manje.

Sportski objekti prošle su godine ostvarili prihod u iznosu od 3,1 milijun kuna, što je oko 29 posto više nego prethodne godine. Tu je važno spomenuti prihode od potpora, kao i činjenicu da je izgrađena i predana na upravljanje nova sportska dvorana kod Osnovne škole Đuro Ester.


Tagovi: BAZENI CERINE KOMUNALAC OBJEKTI PEVEC

NEDAVNO OBJAVLJENO