Banke: Opskrbite se gotovinom, bankomati i kartice neće raditi

Objavljeno, 25. studenoga 2022. Financijer
# Foto: RAIFFEISEN BANKA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Mnoge banke u Hrvatskoj počele su obavještavati klijente kako će zbog uvođenja eura neće njihove usluge biti nedopstupne oko Nove godine.

Tako navode kako će od subote, 31. prosinca, do ponedjeljka 2. siječnja iduće godine zbog prilagodbe sustava novoj valuti biti nedopstupne mobilne i internetske usluge te velika većina bankomata u državi.

To znači kako najmanje ta dva dana, a možda i duže, nećete moći do gotovine na bankomatima, niti ćete moći plaćati karticama ili online putem interneta. Po svemu sudeći, zbog kompliciranog sustava koji se uvodi, online i mobilno bankarstvo moglo bi ‘štekati’ i nakon 2. siječnja.

Zato iz banaka savjetuju klijente da se opskrbe gotovinom barem nekoliko dana prije Stare godine, odnosno 31. prosinca. U Hrvatskoj narodnoj banci podsjećaju kako će u prijelaznom razdoblju, do 14. siječnja iduće godine, biti moguće plaćati i u kunama.

Nako tog datuma, na prodajnim će se mjestima isključivo moći koristiti euri, a domaća valuta odlazi u povijest. Dakle, već 15. siječnja s kunama više nećete moći po nabavu u dućane.


Tagovi: BANKE BANKOMATI EURO GOTOVINA KARTICE

NEDAVNO OBJAVLJENO