POSLOVANJE U PRVIH ŠEST MJESECI

Banka ostvarila rast prihoda: više kredita građanima i tvrtkama

Objavljeno, 30. srpnja 2021. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Bankomati Podravske banke u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravska banka ostvarila je u prvih šest mjeseci ove godine oko 65 miljuna kuna prihoda iz redovnog poslovanja, što je šest posto više nego u istom razdoblju prethodne godine.

Neto dobit istodobno je iznosila 6 milijuna kuna i bila je manja za oko 8 posto, izvijestila je koprivnička banka u polugodišnjim financijskim izvještajima. Neto kamatni prihodi rasli su za 2,4 posto, a neto prihodi od naknada i provizija za 11,2 posto.

“Ukupni depoziti klijenata veći su za 68 milijuna kuna u odnosu na prethodnu godinu, pri čemu su depoziti na transakcijskim i štednim računima veći za 163 milijuna kuna, dok su oročeni depoziti smanjeni za 94 milijuna kuna”, tumače u Pobi.

Banka također navodi kako je ukupan portfelj kredita i predujmova komitentima povećan za 5 posto u odnosu na prethodnu godinu, pri čemu su najviše rasli krediti stanovništvu, za 47 milijuna kuna, i plasmani nefinancijskim društvima, za 48 milijuna kuna.

Posljednjeg dana ovogodišnjeg lipnja ukupna imovina Podravske banke iznosila je 3,94 milijarde kuna, što je nešto više nego posljednjeg dana lanjskog prosinca.


Tagovi: BANKA POBA PODRAVSKA BANKA PRIHODI

NEDAVNO OBJAVLJENO