Banka obavijestila klijente: Kartice vam neće raditi, kao ni online bankarstvo

Objavljeno, 22. prosinca 2022. Financijer
# Foto: ILUSTRACIJA / Beskontaktno plaćanje
AUTOR
Redakcijski tekst

Banka je u četvrtak obavijestila sve svoje klijente o važnim promjenama zbog uvođenja eura i nedostupnosti nekih usluga za balgdane.

“Zbog tehničke prilagodbe sustava na euro nećete se moći koristiti debitnim i kreditnim karticama te bankomatima Zabe od subote 31. prosinca, u 22:55 sati do nedjelje 1. siječnja u noćnim satima. Preporuča se da se za plaćanja tijekom novogodišnjeg vikenda unaprijed opskrbite gotovim novcem dostatnim za vaše potrebe”, ističu u Zagrebačkoj banci.

On-line bankarstvo Zabe putem mobilne aplikacije i interneta (m-zaba, e-zaba) bit će nedostupno od subote 31. prosinca u 23:30 do nedjelje 1. siječnja u poslijepodnevnim satima. Plaćanja karticama na internetu koja je potrebno potvrditi m-tokenom bit će moguća od poslijepodnevnih sati 1. siječnja kada postane dostupno on-line bankarstvo.

Do 31. prosinca na bankomatima se isplaćuju i uplaćuju kune, a od 1. siječnja na bankomatima će se isplaćivati i uplaćivati isključivo euri. Isplata eura bit će u novčanicama od 10, 20 i 50 eura.

Zbog tehničke prilagodbe bankomatske mreže na euro bankomati će se postupno i privremeno gasiti do 31. prosinca kako bi mogli isplaćivati eure od 1. siječnja.

U razdoblju prilagodbe od 15. prosinca 2022. do 15. siječnja obustavlja se naplata naknade za podizanje gotovog novca debitnim karticama individualnih klijenata potrošača na svim bankomatima u Hrvatskoj.

Ažurnu informaciju o radu bankomata Zagrebačke banke možete pronaći ovdje.

Interaktivnu kartu svih aktivnih bankomata u Hrvatskoj možete pronaći ovdje kako biste u svakom trenutku mogli znati gdje je moguće podići kune do 31. prosinca 2022., odnosno eure od 1. siječnja, ističu u Zagrebačkoj banci.


Tagovi: BANKOMATI EURO KARTICE ZABA

NEDAVNO OBJAVLJENO