Banka ima važnu obavijest za klijente koji će plaćati račune uoči Uskrsa

Objavljeno, 29. ožujka 2023. Financijer
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Zagrebačka banka izvijestila je u srijedu svoje klijente kako idući tjedan, uoči Uskrsa, neće moći obaviti platne transakcije.

Banka je navela kako na Veliki petak neće provoditi međubankovne nacionalne naloge u eurima. Oni koji taj dan nešto plate sa svojeg računa u Zabi moraju znati kako će se nalog provesti tek četiri dana kasnije, nakon uskrsnog ponedjeljka.

“Obavještavamo vas da je petak, 7. travnja, neradni dan za sustav provođenja međubankovnih platnih transakcija u eurima. Zato će međubankovni nacionalni nalozi u eurima i prekogranični nalozi u eurima zadani 7. travnja biti zaprimljeni na izvršenje s valutom sljedećeg radnog dana, u utorak 11. travnja.

Hitne naloge u eurima molimo provedite najkasnije u četvrtak 6. travnja do 16 sati. Podsjećamo vas da je Zagrebačka banka sudionica sustava EuroNKSInst koji omogućuje instant plaćanja 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, 365 dana godišnje.

Instant nacionalni nalozi bit će provedeni na Veliki petak 7. travnja uz uvjet da je banka primatelja članica EuroNKSInst sustava. Interna plaćanja na račune u Zagrebačkoj banci provodit će se nesmetano”, stoji u obavijesti Zagrebačke banke.


Tagovi: BANKA PLATNI NALOZI RAčUNI VELIKI PETAK ZABA

NEDAVNO OBJAVLJENO