Banka digla primanja zaposlenih, sad u prosjeku zarađuju 2400 eura

Objavljeno, 02. studenoga 2023. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Podravska banka u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravska banka ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine neto dobit od 2,6 milijuna eura, što je 110 posto više nego u istom razdoblju lani.

Prihodi iz poslovanja iznosili su 17,85 milijuna eura i bili su veći za 34 posto. Aktiva banke zadnjeg dana rujna iznosila je blizu 642 milijuna eura i bila je veća za 5,7 posto u odnosu na zadnji dan lani.

Neto kamatni prihodi koprivničke banke u prva tri ovogodišnja kvartala veći su za 63,5 posto. Pritom je navjeći rast prihoda od kamata ostvaren u plasiranju viška likvidnosti centralnoj banci te kreditiranju poslovnih subjekata.

Depoziti klijenata u banci veći su za 21 milijun eura, što je rast od 4 posto, navodi se u financijskom izvještaju Pobe za prvih devet mjeseci.

Podravska banka danas ima 21 poslovnicu i oko 230 zaposlenih. Prosječna bruto plaća svih zaposlenih u prvih devet mjeseci iznosila je oko 2400 eura, što je 6,4 posto više nego u prvih devet mjeseci prošle godine.

Prosječna neto plaća svih zaposlenih lani je iznosila oko 1360 eura i bila je za oko 53 eura veća nego prosječno isplaćena neto plaća u Pobi pretprošle godine.


Tagovi: 2023 DEVET MJESECI DOBIT PODRAVSKA BANKA PRIMANJA ZAPOSLENIH

NEDAVNO OBJAVLJENO