ISTRAGA OTKRILA PRIVATNE PIKANTERIJE

Bandićeva direktorica prijetila smrću ljubavniku koji ju je ostavio

Objavljeno, 31. siječnja 2021. Naše priče
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Bivša Bandićeva direktorica našla se u središtu skandala zbog prijetnji smrću nekadašnjem ljubavniku.

Menadžerica Svjetlana Dizdar (51) bila je od 2013. direktorica nakladničke kuće AGM koja je vlasništvu Zagrebačkog holdinga. Naprasno je smijenjena potkraj 2016. zbog financijskih dubioza.

Iste godine, prije smjene, ona pokreće privatni ugostiteljski biznis sa svojim ljubavnikom. No, par godina kasnije i tu zapada u financijske probleme koji kulminiraju teškim prijetnjama i maltretiranjem ljubavnika.

Svjetlana je 10. kolovoza lani bila uhićena nakon što je na silu pokušala provaliti u stan ljubavnika. On je u strahu za život nazvao policiju.

Dala mu zlatni American

Mjesecima prije toga slala mu je prijeteće sms poruke i e-mailove. U srpnju je njezin partner bio sa sinom na moru kad ga je nazvala bivša supruga, koja je bila u dobrim odnosima sa Svjetlanom, i panično mu rekla da Svjetlana šalje ljude da ga ubiju te moli da on i dijete budu na sigurnom.

Svjetlana je tijekom istrage priznala da su od rujna 2015. bili ljubavnici te se zaljubila u njega. Zajednički su otvorili tvrtku i ugostiteljski objekt.

“Ja sam bila investitor sa svojih 700.000 eura, a dignula sam i kredit od 220.000 eura. Sav novac sam izgubila. Kad je novca nestalo, on je izašao iz svega”, pričala je.

Sve je prijavio policiji u Vodicama, ali tjedan dana nakon toga Svjetlana je, kaže, pokušala nasilno ući u njegov stan u Zagrebu

Tada je shvatila, kaže, da je ljubavnik bio s njom samo zbog njezina novca. Zamjera mu i to što je, dok su bili zajedno, “trošio svoju prijateljicu Vedranu u lokalu”, za što ima i fotografije.

“Teško mi je, moj zlatni American bio je kod njega dvije godine. Vozio je moj auto, ima ključeve od mojeg stana i ništa ne radi”, žalila se tužiteljima.

Ljubavnik kojem je prijetila smrću kaže da su bili u poslovnom odnosu. Od početka prošle godine, nakon što je najavio da odlazi, počela ga je sramotiti i prijetiti. Od njegove supruge doznala je neke intimne informacije o njemu, a zvala ga je “seksualni predator”.

Traže uvjetni zatvor

“U srpnju, dok sam bio sa sinom na moru, poslala mi je sms poruku: Locirala sam te gdje si, sutra ćeš dobiti poljubac. Nakon toga u panici me nazvala i tada već bivša supruga koja je rekla da Svjetlana šalje ljude da ga likvidiraju”, ispričao je muškarac.

Sve je prijavio policiji u Vodicama, ali tjedan dana nakon toga Svjetlana je, kaže, pokušala nasilno ući u njegov stan u Zagrebu u kojem je bio s malodobnim sinom.

“Sjela je ispred ulaznih vrata i slala mu mail poruke sadržaja da će tu biti do sudnjeg dana, da se neće izvući, da neće moći iz stana”, svjedočio je on.

Policija ju je uhitila zbog prijetnji smrću i nametljivog ponašanja. Ovih je dana tužiteljstvo protiv nje podignulo optužnicu kojom traži da se Svjetlanu Dizdar osudi na deset mjeseci uvjetnog zatvora.


Tagovi: AGM BANDIć LJUBAVNIK PRIJETNJE SVJETLANA DIZDAR

NEDAVNO OBJAVLJENO