ZANIMLJIVO OTKRIĆE

Bandić ima državljanstvo BiH i vilu u Hercegovini vrijednu 10 milijuna kuna

Objavljeno, 06. veljače 2020. Vijesti
# Foto: Jutarnji screenshot / Naslovnica Jutranjeg s Bandićevom vilom u Hercegovini
AUTOR
Redakcijski tekst

Zagrebački gradonačelnik i USKOK-ov optuženik Milan Bandić državljanin je BiH, potvrđeno je u četvrtak iz Ministarstva civilnih poslova susjedne zemlje.

“Nakon izvršenih provjera, na osnovu podataka koje ste nam dostavili, utvrđeno je da je lice upisano u matične knjige rođenih i knjige državljana u Grudama, po rođenju, odnosno da je državljanin BiH po porijeklu”, poručili su Indexu iz Ministarstva.

Milan Bandić rođen je 1955. u Grudama u Bosni i Hercegovini, a u Zagrebu živi još od 1974. godine. Državljanin BiH navodno je postao nakon što su počeli kazneni progoni protiv njega.

Bandić u Poganoj Vlaki kod Gruda, točnije na Bandića Brigu, ima luksuznu vilu sagrađenu od klesanog hercegovačkog kamena. U prostranom dvorištu je spomenik njegovu ocu Jozi.

SKUPOCJENI OLDTIMERI

Jutarnji je prije nekoliko godina napisao kako velebna vila s luksuznim inventarom stoji oko milijun i pol eura, odnosno više od deset milijuna kuna.

“Krov i oluci, unutarnje i vanjske prozorske klupice, pragovi i nadvratnici, sve je izvedeno od skupog klesanog kamena, kao i unutrašnjost objekta.

U podrumu je velika vinoteka s prostorom za degustaciju i izlazom u podzemnu garažu u kojoj je 14 oldtimera, od Buba, drugih Volkwagena, Mercedesa i motora s prikolicom neprocjenjive vrijednosti. Interijer je luksuzno uređen, dominira veliki kamin obložen bakrom.

Cijeli objekt je pod videonadzorom da ga Milan Bandić može vidjeti na svom mobitelu”, prenio je Jutarnji informacije koje je dobio od osobe koja je bila u kući.

Inače, BiH je poznato utočište mnogih hrvatskih bjegunaca pred pravosuđem. U svoju rezervnu domovinu, primjerice, pobjegli su Miroslav Kutle, Branimir Glavaš i Zdravko Mamić.


Tagovi: BIH DRZAVLJANSTVO GRUDE HERCEGOVINA MILAN BANDIć VILA

NEDAVNO OBJAVLJENO